Skip to content

Copii români și filipinezi, victimele unui pedofil englez

Un englez a fost găsit vinovat în Marea Britanie pentru abuzuri sexuale asupra copiilor, cu vârste sub 13 ani, din România și Filipine. El își va afla pedeapsa pe 31 mai.

Eamon Goodfellow, în vârstă de 50 de ani, a fost arestat în iunie 2018. Toto atunci, toate dispozitivele sale electronice au fost confiscate pentru analiză, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Combatere a Criminalităţii Organizate – NCA (National Crime Agency) din Regatul Unit.

Au fost recuperate date care dovedesc că Goodfellow (n.r. – în traducere „băiat bun”) a discutat cu două persoane, una din România, cealaltă din Filipine, care aveau rolul de găsi și abuza copiii pentru ca englezul să privească on-line.

Potrivit autorităților britanice, Goodfellow cauta în mod special copii sub 13 ani. Când era identificat un copil la vârsta potrivită, englezul dădea îndrumări ajutoarelor sale la ce acte sexuale să fie supuși copii și cum să fie transmise în direct prin internet.

Copii români victimele unui pedofil englez
Sursa foto: National Crime Agency

 

Dovezile au arătat că ajutoarele sale din România și Filipine au fost plătite pentru aceste abuzuri. Pe 12 aprilie 2022, Goodfellow a fost găsit vinovat de tentativă de a provoca exploatarea sexuală a unui copil sub 13 ani.

Procesul englezului a durat șase zile. El va afla care va fi pedeapsa abia la sfârșitul lunii viitoare. Martin Ludlow de la NCA a declarat că ajutoarele englezului au făcut acest lucru pentru bani și că acest tip de infracțiune determinată financiar este o amenințare cheie pentru Regatul Unit.

„NCA lucrează cu parteneri internaționali de aplicare a legii pentru a proteja copiii și a-i identifica pe cei care doresc să finanțeze și să comită acest abuz. În Filipine, NCA are o relație excelentă și sprijină activ Centrul pentru Infracțiunile pe Internet Împotriva Copiilor din Filipine”, a mai explicat oficialul britanic. El nu a menționat nimic despre o colaborare similară în România.