Coronavirus: Tot mai multe infecții în Marea Britanie, Germania, Franța și Olanda

Marea Britanie a înregistrat joi, 5 martie, primul deces cauzat de noul coronavirus . Acest lucru a fost anunțat de profesorul Chris Whitty, șeful Autorității de Sănătate Publică a Angliei și consilier în domeniul sănătății al guvernului londonez.

„Îmi pare foarte rău să raportez că un pacient testat pozitiv pentru COVID-19 a murit”, a spus Whitty, confirmând la 115 numărul total de infecții raportate până acum în țară și specificând că victima, internată la spitalul Royal Berkshire din Reading, avea probleme de sănătate anterioare și a fost infectată în Regatul Unit.

În Franța sunt confirmate astăzi 423 de cazuri de coronavirus, cu 138 mai multe decât ieri. Numărul morților a crescut de la 4 la 7, a anunțat directorul de la Sănătate Publică, Jerome Salomon.

Cazurile de coronavirus din Germania au crescut la 400, scrie Ministerul Sănătății în ultima actualizare a datelor. Cu 138 de cazuri mai mult decât cele înregistrate până ieri, când numărul a fost de 262. Renania de Nord-Westfalia rămâne landul cel mai afectat, urmat de Baden-Wurttemberg  și Bavaria.

Elveția a anunțat primul deces cauzat de coronavirus, iar în Belgia există 27 de cazuri noi confirmate, majoritatea fiind persoane care au fost în vacanțe în Italia. Acest lucru a fost anunțat prin cel mai recent buletin emis de Serviciul Federal de Sănătate.

Explozie a infecțiilor în Olanda, unde Institutul Național de Sănătate Publică a actualizat numărul de persoane nou infectate cu 44 de cazuri noi, ceea ce a dus la un număr total de 82, aproape dublu.

În SUA, cazurile de coronavirus cresc de la o oră la alta la New York: 22 de pacienți au fost testați pozitiv, practic numărul triplându-se în mai puțin de o zi. Datele au fost furnizate de guvernatorul Andrew Cuomo care a avertizat: „Cifrele vor continua să crească, deoarece testăm mai multe persoane”.

Numărul deceselor cauzate de coronavirus în China a depășit 3.000 de victime, potrivit noilor date publicate de Comisia Națională de Sănătate. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 31 de decese noi și 139 de noi infecții. Numărul total de persoane testate pozitiv este acum de 80.409 de cazuri confirmate.

Germania ar putea fi primul focar european de coronavirus – HARTA genetică

OMS: „COVID-19 are o rată de mortalitate de 3,4%. Gripa de sezon, sub 1%. Nimeni nu este imun”

Măștile chirurgicale NU ne protejează de coronavirus – VIDEO

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?