Skip to content

Coșmarul unei tinere din Anglia violate de un român

Coșmarul unei tinere din Anglia violate de un român

Un român a fost condamnat zilele trecute la închisoare pentru că a violat o tânără la începutul acestui an. El a fost surprins de camerele de supraveghere când își urmărea victima.

Alin-Vasile Iercosan, în vârstă de 27 de ani, a fost condamnat pe 21 aprilie 2023 la șapte ani și o lună de închisoare. Numele lui va fi menținut permanent în baza de date a agresorilor sexuali.

Fapta a avut loc în orașul englez Bridgwater pe 28 ianuarie 2023, el a urmărit o tânără care mergea spre casă. A agresat-o fizic, apoi a târât-o într-o parcare unde a violat-o, se arată într-un comunicat al Poliției din Avon and Somerset.

Anchetatorii au vizionat imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zonă care „arată comportamentul de prădător al lui Iercosan (…) a urmărit și a atacat în mod deliberat o femeie singură.”

ANGLIA: Aflat de numai o săptămână în Londra, un român a violat o tânără

Imediat după atac, el a fugit din Marea Britanie, dar a fost prins. Și-a recunoscut faptele încă de la începutul anchetei, mai ales că dovezile strânse de polițiști împotriva sa erau covârșitoare.

Victima l-a înfruntat pe Iercosan la proces fără teamă. „Sunt aici pentru a încerca să recâștig puțin controlul [asupra vieții ] după ce mi-ai furat totul. Veți primi mulți ani de închisoare, dar… nicio pedeapsă nu va justifica vreodată ceea ce mi-ați făcut.”

Pe parcursul anchetei și a procesului, a fost ajutată de un consilier independent în materie de violență sexuală. Va continua să aibă acces la astfel de servicii de asistență mult timp pentru a se recupera.

Poliția din Avon and Somerset susține că violurile comise de străini sunt extrem de rare în sud-vestul Angliei, majoritatea fiind comise de cunoscuți ale victimelor.

ANGLIA: Nouă ani de închisoare pentru un român care a violat o femeie fără adăpost