Skip to content

Cuplu de români, arestat în Marea Britanie pentru sclavie modernă. Șase victime au fost eliberate

Doi români, un bărbat de 30 de ani și partenera acestuia de 32 de ani, au fost arestați în orașul Ely din Anglia, fiind suspectați de sclavie modernă și trafic de persoane.

Șase muncitori, care au fost aduși în Regatul Unit de către suspecți și care au fost puși sa lucreze într-o fabrică de prelucrare a salatelor, au fost eliberați luni, 5 februarie, de la aceeași adresă.

Raidurile au fost coordonate de către Autoritatea de Combatere a Traficului de Persoane şi a Exploatării în Muncă (GLAA), poliția din Cambridgeshire și ofițerii de la Agenţia Naţională de Combatere a Criminalităţii Organizate.

“Cei șase muncitori au fost mutați într-un centru de primire temporară, unde continuă să fie sprijiniți și evaluați ca potențiale victime ale traficului de ființe umane“, a declarat Tony Byrne, ofițer principal de anchetă GLAA.

Anchetatorii de la autoritatea guvernamentală – care protejează lucrătorii vulnerabili de exploatare – sunt sprijiniți de Crucea Roșie Britanică pentru a asigura asistență socială și sprijin victimelor.

Anchetele continuă.

Descoperire șocantă în Marea Britanie: Nouă ROMÂNI ținuți închiși într-o locuință, eliberați de poliție