Daniel, un român atacat cu acid de fosta iubită în Marea Britanie, cere să i se facă dreptate

Daniel Rotariu a fost atacat în noaptea de 27 iulie 2016 cu acid sulfuric de fosta sa prietenă, o englezoaică. Femeia a turnat pe el substanța cu o puritate de 96% în timp ce dormea.

Rănile suferite de Daniel, în vârstă de 31 de ani, din județul Timiş, i-au schimbat în totalitate viața. Pe lângă faptul că acum este orb, are arsuri și cicatrice extinse pe față, brațe, picioare și torace.

Daniel, înainte de atac

După nemilosul atac, românul a fost plasat în comă indusă timp de șase săptămâni și a suferit nenumărate intervenții chirugicale deosebit de complicate pe timpul internării de șase luni.

Katie Leong, care i-a spus că are 36 de ani și de fapt avea 51, a fost găsită vinovată de tentativă de omor și condamnată la închisoare pe viață.

Potrivit presei britanice, englezoaica a testat pe un cârnat efectul acidului.

Femeia era extrem de geloasă şi posesivă, iar când a aflat că Daniel vrea să o părăsească l-a atacat cu speranța că-l va ucide.

Katie Leong

Tânărul vrea acum să lupte pentru ca Poliția din Leicestershire să fie trasă la răspundere deoarece înaintea atacului a primit informații esențiale privind faptul că englezoaica și fostul ei partener, Mark Cummings, cumpărau cantități mari de acid sulfuric și n-a făcut nimic.

În plus, Poliția din Leicestershire a fost informată și că agresoarea și-a exprimat intenția de a comite un atac cu acid.

În ciuda acestor informații, polițiștii nu au luat nicio măsură și nu a fost efectuată nicio investigație. Dacă poliția ar fi reacționat corespunzător, Katie Leong nu ar fi putut să comită un asemenea atac.

Într-o cerere de strângere de fonduri lansată pe internet românul cere ajutor, explicând că a cheltuit deja sume importante de bani în justiție și că are nevoie de sprijin din partea celor care cred că poliția trebuie să fie trasă la răspundere.

Patul în care a fost atacat Daniel

De asemenea, românul vrea să atragă atenția asupra consecințelor atacurilor cu acid.

În cererea sa, Daniel scrie că inițial încearcă să strângă 12.500 lire sterline, care vor ajunge la echipa juridică care se ocupă de cazul său, urmând ca apoi să strângă un total de 50.000 de lire.

Dacă doriți să faceți o donație, cererea lui Daniel de strângere de fonduri o găsiți accesând acest LINK.