Două noi arestări în cazul camionului cu 39 de cadavre găsit lângă Londra

Poliţia britanică a arestat vineri, 25 octombrie, două persoane sub suspiciunea de complicitate la trafic de persoane şi omucidere, în cadrul anchetei privind moartea a 39 de oameni, consideraţi cetăţeni chinezi, găsiţi fără viaţă miercuri într-un camion în apropiere de Londra, transmite Reuters, conform Agerpres.

Cei doi arestaţi vineri sunt un bărbat şi o femeie, amândoi în vârstă de 38 de ani. Ei au fost reţinuţi la Warrington, în nord-vestul Angliei.

Şoferul camionului, în care au fost găsite cele 39 de persoane congelate la -25 de grade, un tânăr de 25 de ani din Irlanda de Nord, arestat de miercuri, a rămas deocamdată în custodia poliţiei, detectivii urmând să decidă mai târziu dacă să fie pus sub acuzare, eliberat sau menţinut în arest pentru interogatoriu.

Ambasada Chinei la Londra a indicat că a trimis o echipă la Essex, unde a fost descoperit camionul.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe Hua Chunying a menţionat în conferinţa de presă cotidiană că poliţia britanică nu a finalizat deocamdată verificarea identităţii victimelor.

“Sperăm ca partea britanică să poată confirma şi verifica identităţile victimelor cât mai curând posibil şi să-i pedepsească drastic pe criminalii implicaţi în acest caz”, a subliniat purtătoarea de cuvânt.

Camionul ajunsese în Anglia din Belgia, conform autorităților britanice.

Descoperire macabră în Anglia: TIR cu 39 de cadavre, găsit la un complex industrial

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA