Skip to content

Efectele BREXIT-ului: Aproape 100 de companii și-au mutat sediul din Marea Britanie în Olanda

Incertitudinile cu privire la poziţia Marii Britanii în Uniunea Europeană după Brexit au determinat 98 de companii să îşi mute sediul din Marea Britanie în Olanda, a anunţat luni Agenţia guvernamentală olandeză pentru Investiţii Străine (NFIA), transmite Reuters.

În plus, alte 235 de companii se gândesc şi ele să îşi înfiinţeze un birou în Olanda, în ideea de a avea în continuare acces la clienţii din Uniunea Europeană.

“Incertitudinea în creştere din Marea Britanie şi posibilitatea unui divorţ fără acord provoacă îngrijorări în rândul acestor companii. De acea din ce în ce mai multe companii se reorientează spre Olanda ca o posibilă bază pentru piaţa europeană”, a spus comisarul NFIA, Jeroen Nijland.

Potrivit NFIA, Olanda este deosebit de atractivă pentru companiile care activează în domeniile financiar, IT, media, publicitate şi sănătate. Multe din companiile cares-au mutat deja sau intenţionează să se mute în Olanda au făcut acest lucru pentru că au nevoie de o licenţă bancară sau drepturi de difuzare pentru a putea activa în continuare în UE. NFIA a dat drept exemple de companii care s-au mutat în Olanda nume precum Bloomberg, AMBest, Discovery şi banca japoneză Norinchukin.

Olanda concurează cu Germania, Franţa, Belgia şi Irlanda pentru a atrage companiile interesate să plece din Marea Britanie din cauza Brexitului.

Premierul britanic Boris Johnson a promis că va scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană la finele lunii octombrie cu sau fără un acord de divorţ. (Agerpres)

BREXIT: Românii, pe primul loc la solicitarea statutului de rezident permanent în Marea Britanie

O treime dintre adulții englezi cred că BREXIT-ul le-a afectat sănătatea mintală

Reguli noi pentru transportatorii care utilizează porturile olandeze către și dinspre Marea Britanie după Brexit