Efectele BREXIT-ului asupra românilor din Marea Britanie. VIDEO informativ realizat de MAE

Campania de consultări publice ‘România în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană’ continuă la Londra

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, a lansat un clip informativ, referitor la implicațiile procesului Brexit asupra românilor din Marea Britanie.

Acțiunea face parte din cadrul amplei campanii de consultări publice ‘România în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană’, în cadrul căreia sunt supuse discuției axele strategice de acțiune ale Guvernului României în contextul Brexit.

Documentul vizează asigurarea unui cadru de referință care să permită abordarea coordonată, la nivel guvernamental, a aspectelor complexe generate de procesul Brexit, marcând liniile generale ale abordării României și permițând, totodată, o flexibilitate de natură să acomodeze evoluțiile inerente unui proces de negociere dinamic și impredictibil.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a subliniat că, pe tot parcursul procesului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, România va fi pregătită să informeze, să îndrume și să sprijine cetățenii în raport cu autoritățile britanice și cu noile condiții generate de Brexit.

‘Campania noastră joacă un rol important în fundamentarea acțiunilor Guvernului României în ceea ce privește negocierile dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie. Sunt unul dintre acei români care au trăit mulți ani peste hotare și, în calitate mea de ministru delegat pentru Afaceri Europene, consider că e important ca vocea românilor din Marea Britanie să fie auzită la București. Urmărim cu prioritate asigurarea protejării drepturilor cetățenilor europeni care locuiesc, lucrează sau studiază în Regatul Unit, precum și ale membrilor familiilor acestora. Dorim să îi asigurăm pe toți cetățenii români aflați în Marea Britanie și pe cei care sunt interesați de subiect că statul român este în prezent pregătit pentru a face față oricăror situații generate de Brexit’, a declarat Victor Negrescu.

Pe 3 și 4 noiembrie, ministrul delegat va efectua o vizită la Londra, pentru a discuta, în acest context, cu reprezentanții comunității românești din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. De asemenea, Biroul Brexit din cadrul Ministerului Afacerilor Externe răspunde solicitărilor de informații transmise de cei interesați la adresa de mail: consultare.brexit@mae.ro.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *