Skip to content

Elev român din Manchester, bătut de colegii de școală. Tatăl băiatului: „Este traumatizat”

Un elev român, în vârstă de 15 ani, din Manchester, Marea Britanie, a fost bătut în parc de un grup de adolescenți, colegi de școală, tatăl victimei susținând că este vorba despre un atac rasist.

Incidentul a avut loc pe data de 3 mai, iar în urma acestuia, băiatul și sora lui nu mai vor să meargă la școală.

Elevul a fost atacat brutal de un grup de aproximativ șapte tineri, care i-au rupt nasul și l-au abandonat într-o baltă de sânge, atunci când o trecătoare a strigat la ei. Tot aceasta a sunat la poliție și i-a acordat primul ajutor copilului.

Tatăl băiatului, C.P., care acum trăiește cu familia în Salford după ce s-au mutat din Italia în urmă cu doi ani, a precizat că, acum, copilul trebuie să consulte un psiholog.

”Puțin înainte de ora 14:50, joi, 3 mai 2018, poliția a fost chemată cu privire la un adolescent atacat de un grup de tineri. Băiatul a suferit răni la față ca urmare a atacului. Ancheta este în curs”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției din Manchester.

Tatăl copilului, citat de Manchester Evening News, a mai spus că ”deși Marea Britanie este considerată o țară civilizată, unii oameni, chiar și unii copii în această ocazie, se poartă mai rău decât animalele”, adăugând că va face tot posibilul pentru ca ”fiul meu și alți copii să nu mai fie hărțuiți și bătuți pentru că sunt străini”.