„Plecăm din Regatul Unit pentru că Londra e prea periculoasă”, a declarat vineri un membru al familiei lui Beniamin Pieknyi pentru presa britanică.

Tânărul, în vârstă de 21 de ani, a fost înjunghiat mortal în inimă pe 20 martie 2018 la numai trei săptămâni după ce a ajuns în Londra.

Beniamin a mai stat în Peterborough din 2014 până în 2017, dar s-a întors în România pentru o scurtă perioadă înainte de a se muta la Londra.

El a încercat să aplaneze un conflict în care era implicat un prieten de-al său, Alexandru Suciu, în timp ce se afla la Stratford Centre din East London.

Familia lui Beniamin a mai explicat jurnaliștilor că în România nu este atâta violență ca în Marea Britanie.

Mihail (stânga), Iulia și Beniamin Pieknyi aveau o viață frumoasă în Londra

Cei cinci derbedei care l-au atacat pe Beniamin Pieknyi au fost condamnați săptămâna aceasta. În total, au primit 50 de ani de închisoare.

Liderul atacatorilor, ucraineanul Vladislav Iachimciuk (foto), în vârstă de 23 de ani a pledat vinovat la acuzația de crimă.

El a fost condamnat pe viață cu posibilitatea de a fi eliberat după 24 de ani.

Ceilalți patru, dintre care trei adolescenți, au pledat și ei vinovat.

Sora lui Beniamin, Iulia, care locuia cu el și cu celălalt frate în Milton Keynes, a declarat presei că tragedia i-a schimbat percepția despre viața în Londra.

„Am realizat că lucruri grave se pot întâmpla într-o clipită și dacă spui ceva greșit unei persoane nepotrivite, poți sfârși mort”, a spus ea jurnaliștilor de la BBC.

Această crimă a scos la iveală și un fapt mai puțin obișnuit: doi polițiști și-au făcut un selfie la locul crimei, imediat după atac.

„Pentru noi, Londra este un loc periculos din cauza a ceea ce s-a întâmplat cu fratele meu”, a mai adăugat și Mihail.

Iachimciuk era de doi ani în Londra când l-a înjunghiat pe român. A fost arestat după patru zile în timp ce fura din magazinul Harrods.

Kevin Duarte (foto stânga), în vârstă de 19 ani, și Moses Kasule, în vârstă de 20 de ani, au primit 12 ani de închisoare fiecare.

Fără niciun motiv, l-au lovit pe Alexandru Suciu în cap. Varela și Duarte au început să urle că zona aceea este zona lor.

Apoi, s-au împărțit pumni. Scandalul a durat mai puțin de patru minute.

Un bodyguard a încercat să intervină pentru a calma lucrurile, dar exact atunci Iachimciuk a scos cuțitul cu lama de 20 de cm și a fugit după cei doi români.

Beniamin a murit pe loc în acea seară, în ciuda eforturilor paramedicilor și a trecătorilor de a-i salva viața.

Alexis Gabriel Da Costa Varela (foto stânga) și Mario Zvavamwe, ambii în vârstă de 19, au fost condamnați numai pentru tulburarea liniștii publice la trei ani și patru luni, respectiv doi ani și șase luni de închisoare.

Când s-a dat sentința, pe 7 noiembrie 2018, familia lui Beniamin nu a putut fi prezentă la proces. A fost doar mătușa sa.

Nu au mai avut bani pentru că și-au cheltuit economiile pe repatriere și înmormântare.

De la începutul anului, numărul atacurilor cu cuțitul în Marea Britanie a ajuns la 250, cinci dintre crime având loc în Londra numai în ultimele șapte zile.

Cinci criminali au distrus o familie, iar Beniamin este pentru englezi doar numărul 42 în statistica crimelor cu armă albă.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?