Skip to content

Frații Decebal și Spartacus, condamnați la șapte ani de închisoare în Marea Britanie

Doi frați români au fost condamnați la un total de șapte ani după ce au recunoscut controlul unor femei pentru prostituție în Irlanda de Nord, activitate din care au câștigat o sumă semnificativă.

Decebal Mihai (foto stg.), de 28 de ani, din Banbridge, a primit o sentință de patru ani, în timp ce fratele său mai mic, Spartacus Ilie Mihai, de 21 de ani, din Ilford, a primit o sentință de trei ani.

Cei doi au pledat vinovat luna trecută la acuzația de proxenetismîn perioada cuprinsă între decembrie 2013 și mai 2017.

De asemenea, frații și-au recunoscut vina privind o acuzație de complicitate la traficul de femei pentru exploatare sexuală.

Frații au fost arestați în luna mai a anului trecut în urma unei operațiuni de supraveghere sub acoperire a Departamentului de Combatere a Sclaviei Moderne și a Traficului de Ființe Umane din cadrul Poliției Irlandeze.

În cadrul operațiunii, polițiștii sub acoperire au telefonat la un număr afișat pe un site cu servicii sexuale și au stabilit o întâlnire cu femeia care a răspuns.

Când a apărut femeia la locul stabilit, polițiștii l-au identificat pe Decebal Mihai a fi șoferul care se ocupa de ducerea femeilor la întâlnirile cu clienții

Decebal Mihai a fost principalul protagonist al intermedierii prostituției și i s-au trimis bani chiar și când a fost în vizită în România.

Polițiștii au descoperit că inculpații au depus în conturi bancare din Irlanda de Nord, într-o perioadă de trei ani, peste 100.000 de lire sterline câștigate de femei din prostituție. Alte 26.000 de lire sterline au fost transferate în România.

Frații Mămăligă, condamnați la închisoare. Au violat o femeie în Londra după ce au legat-o cu șireturi