Skip to content

Fura de la bătrâne în Marea Britanie, român condamnat la închisoare

Anghel Gavrila, în vârstă de 43 de ani, făcea parte dintr-o bandă care a comis furturi în magazine din toată Marea Britanie. Românul a fost reținut de poliție chiar înainte să ia un avion spre România, relatează worcesternews.co.uk.

Potrivit procurorilor, grupul de infractori români viza femei vulnerabile, cu vârsta peste 70 de ani, și le fura portofelele din poșete în timp ce acestea se aflau la cumpărături.

Majoritatea furturilor au fost comise de grup între decembrie 2015 și mai 2016. Când a fost arestat, Gavrilă și-a exprimat surprinderea că nu a fost prins mai devreme.

Anghel Gavrila / Worcester News

Hoții români operau de obicei în echipe de câte doi bărbați sau bărbați și femei, folosind tehnici de distragere a a atenției victimelor în timp ce le se sustrăgeau portofelele din poșete.

Gavrila a fost identificat cu ajutorul imaginilor CCTV  suprinse la Morrisons, pe Green Street, Kidderminster, în timp ce fura de la o femeie de 80 de ani. Împreună cu un complice, a reușit să distragă atenția bătrânei și să-i ia poșeta cu totul. Apoi a scos cu cardul femeii  900 de euro de la un bancomat.

Gavrila, care locuia pe Cardiff Street, Wolverhampton, a pledat vinovat pentru cinci acuzații de furt și două de fraudă.

Judecătorul care l-a condamnat a spus că speră ca acesta să fie încurajat să se întoarcă în România după ispășirea pedepsei. Bărbatul are o soție și copii în România, dar și o familie cu care locuia în Marea Britanie.