Furtuna „Dennis”: Trei morți în Marea Britanie. Avioane la sol și inundații „potențial mortale” – VIDEO

Probleme cu traficul aerian în toată Europa: British Airways și EasyJet au anulat mai mult de două sute de zboruri. Valul de vreme nefavorabilă a ajuns și în Franța și va atinge și Italia, doar parțial, în special regiunile nordice.

Inundații „potențial mortale”, rafale de vânt care ating cel puțin 100 km/h și zeci de locuințe fără electricitate. Furtuna „Dennis” a ajuns în Marea Britanie cu toată puterea sa, provocând deja trei victime.

Autoritățile britanice au emis așa-numitul „avertisment de ploaie roșie”, alertă roșie pentru precipitații abundente, care nu a mai fost înregistrată din 2015. În plus, acestea anunță trei decese până la această oră.

Furtuna, avertizează meteorologii, este „potențial mortală” în sudul Țării Galilor, unde un bărbat a murit după ce ar fi căzut în râul Tawe.

Peste 300 de avertismente de inundații au fost emise în toată țara, inclusiv șapte „grave”: două în Anglia, două în Țara Galilor și trei în Scoția.

În sudul Angliei, se fac căutări pentru o tânără de 20 de ani care a fost văzută ultima dată pe plaja din Brighton: de atunci, nu există nicio veste despre ea.

De asemenea, furtuna „Dennis” lovește zonele de coastă în aceste ore, ridicând valuri uriașe în Atlanticul de Nord și Marea Nordului, la peste 30 de metri înălțime. Ieri, valurile au adus la mal două cadavre.

Ministerul Apărării a desfășurat trupe în West Yorkshire, în nordul Angliei, teritoriu deja grav afectat de inundațiile provocate de trecerea unei alte furtuni, Ciara, weekendul trecut.

Probleme cu traficul aerian în toată Europa: British Airways și EasyJet au anulat mai mult de două sute de zboruri din cauza vremii nefavorabile.

Furtuna a lovit și Franța, unde aproximativ 14.000 de locuințe au rămas fără electricitate în nordul și vestul țării.

Furtuna va atinge doar parțial Italia, cu consecințe limitate pentru regiunile nordice, și zona Alpilor, unde vor fi ninsori abundente.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA