GRECIA redeschide aeroporturile pentru zborurile din Marea Britanie

Grecia îşi va redeschide de la 15 iulie aeroporturile pentru zboruri din Marea Britanie, dar va menţine deocamdată interdicţiile pentru Suedia, informează luni, 6 iulie, EFE.

Purtătorul de cuvânt al guvernului elen, Stelios Petsas, a anunţat într-o conferinţă de presă că decizia a fost luată în acord cu autorităţile britanice şi după primirea unui aviz favorabil din partea unui grup de experţi.

Turiştii veniţi din Marea Britanie figurează printre principalii clienţi ai industriei turistice greceşti, un sector care reprezintă 25 % din PIB-ul naţional.

Stelios Petsas a precizat că aeroporturile elene nu vor fi redeschise deocamdată pentru turiştii din Suedia şi nu a dezvăluit o posibilă dată de redeschidere a acestora.

De asemenea, în urma apariţiei unui focar de coronavirus în Serbia, guvernul grec a anunţat duminică închiderea frontierelor pentru toţi cetăţenii din această ţară până în data de 15 iulie.

Grecia îşi menţine graniţele închise cu Albania şi cu Macedonia de Nord. Singura graniţa terestră rămasă deschisă este Promahonas, pe unde sunt obligaţi să intre pe teritoriul elen toţi vizitatorii din Balcani.

Între timp, răspândirea pandemiei continuă într-un ritm de sub 30 de cazuri pe zi, în pofida deschiderii graniţelor turiştilor de la 1 iulie şi a ridicării complete a restricţiilor.

Focarele apărute sunt punctuale, localizate în nordul ţării şi aflate deocamdată sub control.

Potrivit datelor oficiale, Grecia a înregistrat în total 3.519 cazuri de COVID-19 şi 192 de decese.

Atenționare călătorie Grecia: Autorităţile elene pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional

Artistă britanică, ucisă cu ciocanul de un român. Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață

Frații Decebal și Spartacus, condamnați la șapte ani de închisoare în Marea Britanie

Cine sunt proprietarii casei din Londra în care erau înghesuiți 35 de români. Viaţă de LUX şi afaceri de milioane de lire

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA