Piloţii British Airways intră grevă de două zile începând cu 9 septembrie ora 00.00 din cauza nemulţumirilor legate de salarii şi de condiţiile de muncă, conform unui material Medfiafax preluat de la BBC.

Pasagerii au fost sfătuiţi să nu meargă la aeroporturi, iar British Airways spune că majoritatea călătorilor au apelat la soluţii alternative.

Atât British Airways, cât şi sindicatul piloţilor Balpa au spus că sunt dispuşi să înceapă noi discuţii, dar majoritatea decolărilor de luni şi marţi din Marea Britanie au fost anulate.

Au fost afectate şi zborurile înainte şi vor fi afectate și cele de după grevă.

Balpa a explicat că piloţii ar putea renunţa la grevă dacă British Airways acceptă să negociezesalariile și condițiile de muncă.

Grevele sunt o ultimă soluţie născută din frustrarea enormă generată de managementul companiei aeriene, au explicat reprezentanții sindicatului.

Piloţii au respins propunerea companiei de creştere a salariilor în valoare de 11,5% pe parcursul a trei ani.

Balpa spune că membrii săi au avut creşteri mai mici ale salariilor şi au făcut sacrificii în ultimii ani, în ciuda faptului că firma a înregistrat o creştere a profitului de 9% în 2018.

Pe de altă parte, managerii British Airways susțin că piloţii săi primesc deja salarii „la nivel mondial” și că oferta lor salarială este corectă şi generoasă.

„Dacă este suficient de bună pentru însoţitorii de zbor, pentru personalul de la sol şi pentru ingineri – ale căror sindicate, Unite şi GMB, au acceptat – ar trebui să fie suficient de bună pentru piloţi şi ei”, au explicat reprezentanții British Airways.

Compania aeriană spune că, după creşterea salariilor cu 11,5%, după trei ani unii piloţi ar putea lua acasă mai mult de 200.000 de lire sterline pe an.

Pasagerii afectaţi de grevă au acceptat fie o rambursare, fie au fost de acord să zboare la o altă dată sau cu o altă companie aeriană.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?