Skip to content

GRIPA australiană se răspândește în Marea Britanie și provoacă moartea a zeci de persoane

Numărul de persoane afectate de gripă în Regatul Unit s-a dublat comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, arată noi statistici.

Până în prezent, 48 de oameni au murit ca urmare a virusului, aceasta fiind o creștere semnificativă față de cei 23 înregistrați săptămâna trecută, scrie Metro.co.uk

Aproximativ 46 de scoțieni din 100.000 sufereau de gripă australiană în ultima săptămână din decembrie 2017, față de 22 de scoțieni din 100.000 în aceeași săptămâna în 2016, potrivit ultimelor date ale HPS.

gripaaustraliana

Ministrul Sănătății, Shona Robison, a spus: “Personalul medical din toată Scoția este dedicat pacienților și face o muncă fantastică în împrejurări dificile. Aceste cifre arată din nou provocările la care este supus”.

Febra ridicată, frisoanele, durerile și senzația de oboseală sunt simptome comune ale gripei, precum și tusea uscată, durerea în gât și durerea de cap.

Pentru tratarea gripei australiene, se recomandă:

odihna și somnul
– locurile călduroase
– paracetamol sau ibuprofen, pentru a scădea temperatura și pentru a trata durerile și frisoanele
– multă apă băută pentru a evita deshidratarea (urina trebuie să fie de culoare galben deschis sau clară)

Acuzații grave la adresa unei românce din Marea Britanie: ”Pune viaţa pacienţilor în pericol fiindcă nu ştie foarte bine engleza”