Skip to content

Guvernul britanic se pregătește în secret de moartea REGINEI

Miniştrii britanici au desfăşurat în premieră o simulare a zilelor care vor urma decesului reginei Elisabeta a II-a, ajunsă la 92 de ani, dezvăluie de The Times.

Sub numele de cod „Castle Dove“, miniştrii britanici s-au reunit în secret joia trecută pentru a-şi simula atribuţiile în cazul morţii reginei Elisabeta a II-a, aflată pe tron de 66 de ani.

Este pentru prima oară când miniştrii britanici participă la un astfel de exerciţiu, notează The Times, care dezvăluie informaţia. Exerciţiul a fost coordonat de adjunctul premierului Theresa May.

Scenariul prevede zece zile de doliu, cu convocarea celor 600 de membri ai Consiliului Privat al Majestăţii Sale pentru aprobarea noului rege, depunerea trupului neînsufleţit pentru cinci zile în Westminster Hall şi transportarea sicriului prin Scoţia şi Ţara Galilor, în scopul de a „reaminti apartenenţa de neclintit la regat“, scrie The Times.

Potrivit aceleiași surse, citată de Adevărul, această simulare este condiţionată de vârsta reginei şi nu are nicio legătură cu starea ei de sănătătate.