Skip to content

Hoț recidivist din Craiova, condamnat în Marea Britanie: „Un muncitor trebuie să muncească, un hoț trebuie să fure”

Proaspăt eliberat în decembrie 2018 din Penitenciarul Craiova – Pelendava, un hoț de profesie s-a dus să fure în Birmingham. Își alegea victimele în Târgul de Crăciun și țintea copii și femei.

Trică Niculescu, în vârstă de 58 de ani, era doar de șase zile în Anglia când, pe 17 decembrie 2018, a fost văzut umblând în rucsacul unei fete de 11 ani, se arată într-un comunicat al West Midlands Police din 22 ianuarie 2019.

Cu puțin timp înainte, el fusese văzut cu mâna până la cot în buzunarul unei femei după ce aceasta retrăsese bani de la un bancomat.

Niculescu a fost observat de doi polițiști care l-au arestat și l-au acuzat de tentativă de furt.

În timpul interogatoriului, se mai arată în comunicatul Poliției, românul a admis că a urmărit zeci de oameni în acea zi și că a furat de câte ori a avut ocazia.

„Un muncitor trebuie să muncească, un hoț trebuie să fure”, le-a spus el anchetatorilor și le-a explicat că fetița de 11 ani nu avea nimic de valoare în rucsac.

Conform West Midlands Police, Niculescu este din Craiova și pe 17 ianuarie 2019 a pledat vinovat pentru două tentative de furt. A fost condamnat la opt luni de închisoare.

Trică Niculescu va fi expulzat în România după ce-și va ispăși pedeapsa. El este un hoț recidivist, fiind condamnat de mai multe ori atât în țară, cât și în străinătate.

În noiembrie 2017, Trică Niculescu a fost reținut de polițiști craioveni după ce a furat 880 de lei din geanta unei femei care călătorea cu autobuzul în cartierul Craiovița Nouă.

Este un cunoscut al polițiștilor și este specializat pe furturi din genți și buzunare din mijloace de transport în comun.

Niculescu a fost condamnat de Judecătoria Craiova în martie 2018 la un an și două luni de închisoare cu executare pentru furt calificat. Sentința a rămas definitivă la Curtea de Apel Craiova.

„ Îndrăzneala infracțională a inculpatului și atitudinea de nepăsare și sfidare față de organele de poliție a reieșit și din împrejurarea că deși a fost observat de lucrătorii de poliție în stația de autobuz și  atenționat cu privire la faptul că nu mai este cazul să comită alte infracțiuni de furt, acesta a ignorat avertismentul organelor statului și a optat să încalce normele penale, prin comiterea infracțiunii de furt”, se arată în sentință.

Magistrații au stabilit că bărbatul trăia practic numai din furturi, pentru că nu avea un loc de muncă stabil și vreo sursă de venituri.

Trică Niculescu este căsătorit, are două fete, dintre care una minoră, și mai fusese condamnat la trei ani și șase luni în regim de detenție.

După furtul celor 880 de lei, el trebuia să iasă din pușcărie pe 9 decembrie 2018.

A făcut cereri să fie eliberat din penitenciar mai devreme, însă magistrații doljeni i-au respins de fiecare dată cererile.

„Instanța nu are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat și se poate reintegra în societate”, motivau de fiecare dată judecătorii refuzul liberării condiționate.

Și procurorii de ședință au considerat că Niculescu trebuie să execute integral pedeapsa, mai ales că nu a conștientizat gravitatea infracțiunii săvârșite.

La câteva zile după ieșirea din penitenciarul Pelendava, el a și a plecat în Anglia la furat.

Judecătorul englez care l-a condamnat pe Niculescu l-a descris pe craiovean ca fiind un hoț de buzunare profesionist care a venit în Marea Britanie cu gândul să fure de la oamenii care vizitau târgurile de Crăciun.

„Este foarte mândru că este hoț de buzunare și nu a exprimat nici un regret față de victimele sale, inclusiv copii”, a spus magistratul care l-a condamnat pe român pe 17 ianuarie 2019.

„O practică ruşinoasă”. Poliția a descoperit 35 de bărbați est-europeni înghesuiți într-o casă cu trei camere din Londra

Cine sunt proprietarii casei din Londra în care erau înghesuiți 35 de români. Viaţă de LUX şi afaceri de milioane de lire

Român condamnat în Anglia pentru exploatarea unor conaționali: „Vă rup picioarele”