Închisoare pentru trei români arestați în centrul Londrei. Doi dintre ei se dădeau polițiști

Poliția britanică anunță că doi români au fost trimiși la închisoare după ce au fost depistați că s-au prezentat a fi ofițeri de poliție pe timpul unei înșelăciuni în centrul Londrei.

Cei doi bărbați care au fost condamnați la Southwark Crown Court, joi 7 martie, se numesc Marian Gheorghe, de 49 de ani (foto mijloc), și Florian Dumitru, de 57 (foto stg.).

Ambii au primit câte doi ani și patru luni de închisoare pentru infracțiuni de tentativă de furt și asumare pe nedrept a calității de ofițer de poliție.

Un al treilea român, Radu Ghiță, în vârstă de 49 de ani, care a fost de asemenea implicat în înșelăciuni, a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare pentru două tentative de furt.

Toți trei au fost găsiți anterior vinovați de magistrații britanici.

„Cred că acești bărbați făceau parte dintr-o bandă criminală organizată care vizează în principal turiști care vin la Londra în concediu și au asupra lor sume importante de bani”, a declarat sergentul Andy Marsh.

„Nerușinarea lor și dorința de a-i viza pe cei care sunt departe de casă demonstrează nepăsarea lor totală față de acești oameni. În orice caz, acum încep să-și ispășească pedepsele și vor avea suficient timp să reflecteze la faptele lor”, a adăugat ofițerul.

Marți 29 ianuarie, la ora 8.15, ofițerii de poliție dintr-un vehicul nemarcat i-au văzut pe suspecți vorbind cu un cuplu la Leinster Place, W2.

Din cauza comportamentului acestora, ofițerii au avut bănuiala că se confruntă cu un jaf în derulare.

Când s-au apropiat, Ghiță a fugit, iar Gheorghe a fost văzut punând ceva în buzunarul victimei sale înainte de a încerca să plece împreună cu Dumitru.

Toți trei au fost prinși și reținuți după o scurtă urmărire pe jos.

Victimele le-au spus ofițerilor că au fost abordate de Ghiță în timp ce încercau să intre pe proprietatea unde erau cazate.

Acesta a susținut că-l cunoaște pe proprietar și s-a oferit să-i telefoneze.

În timp ce i-a condus lângă Leinster Gardens, au fost abordați de Dumitru și Gheorghe care s-au prezentat a fi ofițeri de poliție.

Falșii polițiști le-au spus turiștilor că au fost opriți pentru presupuse infracțiuni privind drogurile și le-au cerut să prezinte pașapoartele și portofelele.

Gheorghe era pe cale să ia banii din portofele înainte să fie întrerupt de ofițerii de poliție reali.

Românii au fost arestați, duși la secția de poliție West End Central și inculpați în aceeași zi.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?