Inițiativă în Marea Britanie: Toate imobilele nou construite să fie dotate cu priză pentru încărcarea vehiculelor electrice

Marea Britanie vrea să introducă o nouă prevedere legislativă astfel încât orice imobil nou construit să fie echipat cu priză pentru încărcarea vehiculelor electrice, informează Profit.ro.

Guvernul britanic încearcă să ușureze introducerea pe scară largă a vehiculelor electrice, astfel că a decis să oblige constructorii și proprietarii care își construiesc o casă să o echipeze cu priză pentru încărcarea mașinilor electrice.

Departamentul pentru Transport a anunțat lansarea în consultare publică a noilor reglementări în construcții. Secretarul pentru Transporturi, Chris Grayling, a declarat că „încărcarea la domiciliu oferă cea mai convenabilă și ieftină opțiune pentru consumatori – poți să bagi în priză pur și simplu mașina pentru încărcare, așa cum faci cu telefonul mobil”.

Executivul Marii Britanii a finanțat deja circa 100.000 de prize electrice, prin subvenții acordate celor care doresc să-și instaleze astfel de prize acasă. Guvernul a mai finanțat cu circa 40 de milioane de lire un proiect de cercetare pentru instalarea de puncte de încărcare wireless și puncte de încărcare care se ridică din pavaj.

Marea Britanie a lansat strategia „Road to Zero” care vizează interdicția vânzării de automobile noi nelectrificate, începând cu 2040. Mai precis, vor fi interzise la vânzare mașinile noi care nu pot circula cel puțin 50 de mile (circa 80 km), exclusiv cu curent electric. Guvernul a estimat la 1,5 miliarde lire costurile de implementare a strategiei.

Tot Departamentul de Transporturi al Marii Britanii a mai anunțat că legislația va fi modificată în așa fel încât punctele publice de încărcare contra cost  vor trebui să permită plăți contactless, pentru o singură încărcare, interzicând astfel obligația existenței unui abonament.

În prezent, mai multe companii au instalat astfel de stații de încărcare, iar proprietarii de vehicule electrice sunt nevoiți să-și facă abonamente la mai mulți operatori de stații pentru a putea încărca indiferent de traseul pe care circulă.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?