Irlanda, afectată de inundații provocate de furtuna BRIAN

Puternica furtună Brian care a amenințat sâmbătă Regatul Unit a provocat inundații în zonele de coastă din sud-vestul Irlandei, relatează duminică EFE.

Orașul Limerick a fost unul dintre cele mai afectate, unde apele râului Shannon au ieșit din matcă, în timp ce la Galway au fost ridicate baraje de protecție pentru a preveni inundațiile, însă unele case au fost totuși afectate.

Au fost inundate porțiuni carosabile în mai multe zone de coastă din sudul și vestul Irlandei, unde au fost închise publicului zone turistice, precum Stâncile lui Moher (Cliffs of Moher), din Co Claree. Pe site-ul atracției turistice, vizitatorii au fost rugați să evite accesul din cauza pericolului foarte mare.

Furtuna Brian afectează Regatul Unit la doar o săptămână după trecerea uraganului Ophelia care a provocat moartea a trei persoane și pagube însemnate.

Autoritățile au declanșat codul portocaliu — al doilea ca nivel de gravitate — pentru zonele de coastă ale Irlandei, care include comitatele Mayo, Galway, Clare, Kerry, Cork, Waterford și Wexford, cu alerte de vânt de până la 130 kim/h.

Pentru restul teritoriului a fost menținut codul galben de vânt puternic, informează Agerpres.ro.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *