Vestea surprinzătoare privind raționalizarea vine după raportări privind penuria de ouă în Marea Britanie, fiind de așteptat să urmeze și alte supermarketuri, inclusiv Aldi, Tesco și Sainsbury’s.
Pentru a se asigura că există o împărțire echitabilă a ouălor între clienți, retailerul german Lidl a introdus o limită de trei cutii per client, potrivit unei imagini postate online. În prezent, nu este clar dacă raționalizarea implementată în acest lanț de magazine va fi extinsă la nivel național în Marea Britanie.
Potrivit unei imagini postate de CEO-ul Grocery Insight, Steve Dresser, clienții pot cumpăra doar trei cutii cu ouă. Afișul din magazin este însoțit de un îndemn de a lăsa și altora posibilitatea să se aprovizioneze cu ouă.
Andrew Opie, director pentru alimentație și durabilitate la British Retail Consortium, care reprezintă supermarketurile din Marea Britanie, a declarat că magazinele „muncesc din greu” pentru a „minimiza impactul asupra clienților”.
„În timp ce gripa aviară a perturbat furnizarea unor game de ouă, comercianții cu amănuntul sunt experți în gestionarea lanțurilor de aprovizionare”, a spus Opie.
În plus, prețul unei cutii cu 12 ouă a crescut deja cu peste 22%, potrivit cifrelor oficiale. Iată ce trebuie să știți.
Lidl raționalizează vânzarea unuia dintre cele mai cumpărate produse – De ce sunt amenințate rezervele de ouă
Fermierii sunt afectați de un amestec de prețuri în creștere și o epidemie de gripă aviară.
Asociația Britanică a Producătorilor de Ouă (BFREPA) a declarat că fermierii sunt afectați de prețul hranei pentru pui – care a crescut din cauza războiului din Ucraina – și de costurile vertiginoase ale energiei.
„Hrănirea găinilor este acum cu cel puțin 50% mai scumpă decât era, iar prețurile la energie au crescut în același mod în care consumatorii și-au văzut facturile crescând”, se arată într-un comunicat al BFREPA. „Cheltuielile pentru combustibil au crescut cu 30%, în timp ce forța de muncă și ambalarea costă, de asemenea, mai mult”.
Un sondaj recent efectuat pe 163 de fermieri afiliați la BFREPA arată că 33% și-au redus sau au oprit deja producția de ouă. Fermierii suferă, de asemenea, în urma celui mai mare focar înregistrat vreodată de gripă aviară, care a dus la sacrificarea a milioane de păsări.
Cum ar arăta ZIUA perfectă pentru un adult obișnuit din Marea Britanie
Cele mai interesante 39 de lucruri despre Marea Britanie pe care cu siguranță nu le știai