Lipsa șoferilor de camion a golit rafturile magazinelor în UK. Armata, mobilizată pentru distribuție

Guvernul britanic mobilizează armata pentru a face față deficitului de alimente cauzat de lipsa șoferilor de camioane calificați, care a lăsat goale multe rafturi din supermarketuri în ultimele săptămâni.

Aproximativ 2.000 de șoferi de camion de la Royal Logistics Corps și alte regimente vor primi un preaviz de cinci zile pentru a ajuta la distribuirea alimentelor și a altor bunuri esențiale, inclusiv medicamente. Apelul îl vor primi cel mai probabil până la sfârșitul lui septembrie.

Măsura vine după ce Asociația Transportatorilor Rutieri – RHA a avertizat la sfârșitul lunii iulie că în Marea Britanie lipsesc 100.000 de șoferi de camion, fapt care împiedică livrarea de alimente din depozite către supermarketuri.

Mii de potențiali șoferi de camion așteaptă examenele pentru permis după ce acestea au fost blocate din cauza restricțiilor, în timp ce mulți dintre cei existenți au părăsit Marea Britanie după Brexit. De asemenea, mulți șoferi au trebuit să intre în carantină.

O sursă a declarat duminică pentru The Sun: „Sunt trimise mesaje tuturor celor din armată cu calificare pentru transportul cu camionul”.

Aceștia vor avea sarcina de a transporta marfă de la marile de centre de distribuție în toată țara. Militarii vor fi cazați în hoteluri atunci când este necesar și vor lucra ore prelungite pentru a ajuta la depășirea crizei.

Intervenția militară va face parte din Operațiunea Rescript, o operațiune în curs care a fost lansată pentru a aborda problemele legate de pandemia de Covid-19.

Guvernul a prelungit temporar numărul maxim de ore într-o tură pentru șoferi de la 9 la 10 luna trecută, permițându-le să facă călătorii mai lungi, însă nu a fost suficient.

James Bielby, șeful Federației Distribuitorilor En-gros (FWD), a cerut intervenția militară în iunie. „Situația a atins punctul de criză și este probabil să se înrăutățească pe măsură ce se deschid mai multe locuri de ospitalitate și cererea crește”, a spus acesta.

Rod McKenzie, directorul de politici și afaceri publice al RHA, a declarat că lipsa șoferilor de camioane este „o amenințare foarte serioasă pentru lanțul de aprovizionare”.

„Următorul pas al guvernului este să aducă armata. Există 2.000 de șoferi de camioane calificați în armată. Ne lipsesc 100.000 de șoferi. O altă problemă este că șoferii armatei sunt obișnuiți să conducă camioane armate și nu vehicule civile”.

Liderii din industrie avertizează privind lipsa șoferilor de luni de zile, considerând-o o „criză de importanță națională”.

MAREA BRITANIE: România, inclusă pe „lista verde”. Carantina se elimină din 8 august

Transportatorii români trag un semnal de alarmă privind atacurile asupra șoferilor de camioane

INCONȘTIENȚĂ: Proprietarul unui TIR a lăsat un șofer cu permisul suspendat să-i conducă camionul

Accident sinistru în Elveția: Un șofer de TIR a fost ucis de panoul lateral al unui camion alimentar

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!