LIVE – BREXIT: Ședinţă extraordinară consacrată acordului de retragere a Marii Britanii din UE

Parlamentul britanic s-a reunit sâmbătă pentru o şedinţă extraordinară consacrată acordului privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, transmit AFP şi Reuters.

Legislatorii britanici urmează să supună la vot noul acord anunţat in extremis joi de Londra şi Bruxelles, iar rezultatul se prevede a fi extrem de strâns.

Dacă textul este aprobat de deputaţi, executivul va prezenta de luni un proiect de lege destinat să-l pună în aplicare, au indicat serviciile premierului Boris Johnson.

Johnson ar fi gata să anuleze votul parlamentar programat astăzi cu privire la acordul Brexit încheiat cu UE, dacă Camera Comunelor aprobă mai întâi un amendament care își propune să impună o amânare dincolo de 31 octombrie, informează BBC.

Guvernul conservatorilor nu mai dispune decât de 288 de aleşi, în condiţiile în care are nevoie de o majoritate de 320 de voturi în Camera Comunelor, care a respins de trei ori acordul de Brexit obţinut anterior de premierul Theresa May, determinând-o să demisioneze.

Partidele din opoziţie au avertizat deja că vor vota împotriva acordului lui Johnson. În special partidul unionist nord-irlandez DUP, aliat al executivului în parlament, este împotriva compromisului, care ar afecta potrivit lui integritatea Regatului Unit, prevăzând un tratament diferit pentru Irlanda de Nord.

Operațiunile de vot sunt programate, cu excepția întârzierilor, începând cu ora 16.30 (ora României).

Dar mai întâi va fi votul asupra amendamentelor, inclusiv cel pentru amânare deosebit de insidios pentru guvern

Iohannis: „Românii din Marea Britanie vor fi foarte bine protejaţi prin Acordul Brexit”

BREXIT: Marea Britanie va deporta cetăţenii UE care nu aplică la timp pentru statutul de şedere 

Iohannis: „Românii din Marea Britanie vor fi foarte bine protejaţi prin Acordul Brexit”

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA