Skip to content

LIVERPOOL: Doi FRAȚI ROMÂNI au aruncat o cățelușă de la balcon și i-au înjunghiat stăpânii

Doi frați români care sunt acuzați că au ucis o cățelușă aruncând-o de la balcon și că i-au înjughiat pe proprietarii acesteia au fost prezentați vineri, 19 octombrie, judecătorilor de la tribunalul din Liverpool, scrie publicația Echo.

Vasile Șerban, de 24 de ani, a recunoscut încăierarea însă neagă că a aruncat cățelușa sau că a înjunghiat victimele, mamă și fiu. Fratele său, Adrian Șerban, de 30 de ani, a negat orice acuzație.

Ambii frați sunt acuzați de agresiunea comisă pe 21 aprilie 2018 pe Wendell Street, zona Toxteth din Liverpool, împotriva lui Cristian Duțu, de 27 de ani, care a fost înjunghiat în abdomen, și a mamei sale Mihaela Filip, tăiată la o mână.

Judecătorilor le-au fost arătate câteva imagini absolut șocante în care se vede cățelușa din rasa bulldog, pe nume Hindo, zburând prin aer și căzând pe o furgonetă parcată lângă clădirea în care locuiesc victimele. De pe vehicul bietul animal s-a prăbușit la pământ de unde nu s-a mai ridicat și unde a fost lovită cu bețe.

Cristian și cățelușa Hindo

Cristian Duțu s-a mutat în urmă cu șapte ani în Liverpool și lucrează la un depozit. „Cățelușa mea era inofensivă. Nu a mușcat niciodată pe nimeni. Îi puteai vorbi ca unei persoane, atât de inteligentă era”, a spus cu tristețe Cristian.

Tânărul a povestit că în acea tragică zi el și mama sa se aflau în apartamentul lor când dintr-odată a început afară un mare scandal între circa 40 de bărbați, motiv pentru care a anunțat poliția.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, la ora 17.15 un ofițer s-a dus la locul incidentelor dar nu existau probe suficiente pentru a efectua vreo arestare.

Cu toate acestea, între 19.00 și 20.00 lucrurile au escaladat și Cristian și mama sa au fost atacați după ce aceasta a ieșit pentru a protesta împotriva bărbaților care erau beți și aruncau cu sticle.

Mihaela Filip a fost tăiată la mână

În mijlocul haosului, cățelușa Hindo, care s-a pus între femeie și atacatorii ei, a fost luată de picioare și aruncată de la balcon în stradă.

Procesul celor doi frați români, care la audieri au fost susținuți de un număr mare de rude, este programat să înceapă pe 29 aprilie 2019.

Bărbații au beneficiat de asistența unui interpret de limba română și vor fi judecați în stare de libertate. Procesul se estimează că va dura patru zile.

În memoria cățelușei Hindo și pentru a înăspri pedepsele pentru cei care maltratează sau ucid animale, o englezoaică a creat o petiție care deja are 4.000 de susținători. Petiția o puteți semna AICI.