Locuitorii unui oraș britanic, evacuați din cauza posibilității de cedare a unui dig – VIDEO

Mai multe persoane au fost evacuate sâmbătă seară, 3 august, din locuințele lor din localitatea engleză Whaley Bridge, autorităţile temându-se că un dig avariat ar putea ceda pe fondul înrăutăţirii vremii, informează DPA, citată de Agerpres.

La două zile după ce aproximativ 1.500 de persoane şi-au părăsit locuinţele, alte 55 de case au fost evacuate ”din cauza riscului crescut de vreme nefavorabilă în zilele următoare şi a pericolului permanent” ca digul rezervorului de alimentare cu apă Toddbrook să cedeze, a anunţat poliţia.

În prima parte a zilei de sâmbătă, locuitorilor li s-a permis să revină pentru scurt timp în casele lor pentru a-şi lua obiectele esenţiale şi animalele de companie, în timp ce echipajele de intervenţie lucrau la repararea peretelui parţial prăbuşit al digului care ameninţă să cedeze, ceea ce ar conduce la inundarea oraşului, a indicat Departamentul de Mediu.

O avertizare cod galben de vreme rea valabilă pentru duminică, emisă de serviciul de meteorologie britanic Met Office, vizează nordul Angliei şi regiunea Midlands, inclusiv zona în care se află rezervorul.

Autorităţile guvernamentale au anunţat că elicopterele militare au aruncat peste 400 de saci cu nisip în zona peretelui prăbuşit, iar operaţiunile de pompare a apei au continuat în timp ce nivelul rezervorului a scăzut începând de joi cu 1,3 metri.

Totuşi, ”starea digului este în continuare critică, iar riscul ca acesta să cedeze reprezintă încă o ameninţare reală”, a indicat superintendent-şef Michelle Shooter.

Vineri, premierul Boris Johnson a avut o întâlnire cu echipele de intervenţie care lucrează la repararea digului aflat în apropiere de Whaley Bridge din comitatul Derbyshire.

Pe imaginile postate săptămâna trecută pe reţelele de socializare online se putea vedea cum apa se revărsa peste dig. Agenţia pentru mediu a emis o avertizare pentru inundaţii, explicând că nivelul râului Goyt, care traversează oraşul Whaley Bridge, ar putea creşte rapid.

Willand, orășelul din Marea Britanie care anual se înalță cu doi centimetri. Geologii nu au o explicație

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?