LONDRA: 31 de polițiști, sancționați pentru că au chemat la secție un frizer să-i tundă

Poliția Metropolitană din Londra susține că 31 dintre ofițerii săi au încălcat regulile de carantină pentru a se tunde într-o secție de poliție în timp ce erau de serviciu, scrie The Guardian.

Fiecare polițist riscă să fie amendat cu 200 de lire sterline pentru că, potrivit normelor anticovid din Anglia, frizerii nu pot să-și exercite profesia din cauza temerilor că apropierea de clienți ar putea ajuta la răspândirea coronavirusului.

Acțiunea „tunsoare în masă” a avut loc la o secție de poliție din estul Londrei pe 17 ianuarie. Ancheta demarată de conducerea instituției a scos la iveală că doi dintre polițiști au fost cei care au organizat maratonul de tuns. Aceștia vor fi anchetați disciplinar.

Polițist din Londra, sancționat pentru că a călătorit la clasa I

Incidentul este unul jenant, mai scrie publicația citată, cu atât mai mult cu cât săptămâna trecută nouă ofițeri ai Poliției Metropolitane au fost amendați pentru că au luat micul dejun împreună.

Cu toate că în cadrul operațiunii de tuns a fost organizată și o strângere de fonduri în scopuri caritabile, șefii polițiștilor consideră că decizia a fost una proastă.

„Este profund dezamăgitor și frustrant faptul că ofițerii mei nu au respectat reglementările privind Covid-19”, a declarat unul dintre ofițerii superiori.

„Publicul se așteaptă ca poliția să fie model în respectarea reglementărilor menite să prevină răspândirea acestui virus mortal. Sper că această acțiune dovedește că poliția nu este imună la aplicarea regulilor și suntem pregătiți ca organizație să luăm măsuri dacă vedem că ofițerii s-au comportat iresponsabil”, a mai adăugat el.

ANGLIA: Amendă de 40.000 de lire sterline pentru patru studenți care au făcut un chef

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!