LONDRA: Autoritățile intenționează să-i plaseze în carantină de 14 zile pe cei sosiți din străinătate

Guvernul de la Londra are în vedere introducerea unei carantine de 14 zile pentru toţi cei care sosesc în Regatul Unit din străinătate, informează sâmbătă presa britanică preluată de AFP.

Ar urma să fie izolaţi în reşedinţele declarate toţi pasagerii care intră în ţară pe cale aeriană, maritimă sau feroviară, cu excepţia celor care vin din Irlanda, iar ulterior să se facă verificări la adresele respective.

Conform BBC, carantina este prevăzută de la sfârşitul lui mai. Radioteleviziunea citează surse guvernamentale şi din Airlines UK, organizaţia naţională a transportatorilor aerieni.

Premierul Boris Johnson va anunţa duminică dacă se relaxează restricţiile de circulaţie impuse în Regatul Unit din 23 martie. AFP apreciază că interdicţiile nu vor fi ridicate decât într-o măsură foarte limitată, citând în acest sens declaraţia de vineri a ministrului mediului, George Eustice, care a avertizat că “nu vor fi schimbări spectaculoase de la o zi la alta”.

Cu peste 32.000 de morţi, Regatul Unit are cel mai grav bilanţ al epidemiei de COVID-19 din Europa, iar la nivel mondial cifrele sunt mai mari doar în Statele Unite.

Boris Johnson anunță relaxarea unor restricții de săptămâna viitoare. Schimbările vor fi prezentate duminică

Ordonanța Militară 10: Zborurile din și spre Italia, Germania, Marea Britanie, Austria și alte țări, suspendate până pe 14 mai

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA