LONDRA: Femei, păcălite cu peste 600.000 de lire sterline de un escroc sentimental

Un bărbat din Marea Britanie a fost condamnat la șase ani și la o lună de închisoare după ce a înșelat mai multe femei pe care le-a cunoscut pe rețelele de socializare.

Keyur Vyas, în vârstă de 32 de ani, din Tower Hamlets, Londra, a fost condamnat miercuri, 1 mai, la Kingston Crown Court.

O anchetă privind activitățile lui Vyas a fost lansată în octombrie 2014. S-a constatat că el a comis fraude împotriva a șase femei diferite.

Între 2014-2017, Vyas s-a împrietenit pe rețelele de socializare cu mai multe femei cu pretenția de a avea o relație cu ele.

Le-a câștigat încrederea și le-a făcut să creadă că este un om bogat care lucrează în domeniul finanțelor.

În plus, le explica că este un om religios și că dorește foarte mult să-și întemeieze o familie.

Odată ce le-a câștigat încrederea, Vyas le încuraja să investească în diverse afaceri din care ar fi avut profituri însemnate.

Dar companiile nu existau și banii au dispărut fără ca femeile să câștige ceva.

Bărbatul chiar a făcut presiuni asupra victimelor ca să continue să investească mai mulți bani. Le teroriza și le spunea că dacă se vor duce la poliție vor pierde toți banii.

Victimele escrocheriei, văzând că timpul trece și profiturile nu mai apar, au anunțat poliția.

Vyas a pledat vinovat pentru patru capete de acuzare de inducere în eroare în martie 2019.

Detectivul Andy Chapman a spus că “Vyas a folosit o tehnică încercată și testată pentru a comite fraude. El a folosit încrederea pe care a câștigat-o pentru a le face să investească în companii inexistente”.

“Vyas a fost egoist și crud în acțiunile sale prin implicarea emoțională a victimelor și păgubirea acestora cu aproximativ £ 639,133.00”.

“Din păcate, vedem cazuri de acest gen destul de des și sfatul meu pentru oricine intră într-o relație online, indiferent de natură, să nu trimită niciodată detalii personale sau bani unor persoane pe care nu le-a întâlnit personal”, a adăugat detectivul.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?