LONDRA: Fost șofer Uber, condamnat la închisoare pe viață pentru pregătirea unor atacuri la obiective turistice

Justiţia britanică a condamnat joi, 9 iulie, la închisoare pe viaţă un fost şofer al companiei Uber care intenţiona să comită atacuri cu arme de foc şi cuţite în locaţii turistice din Londra, după ce fusese achitat de acuzaţii de terorism, relatează AFP.

Mohiussunnath Chowdhury va trebui să execute cel puţin 25 de ani de închisoare pentru că a intenţionat să atace locaţii turistice, obiective cunoscute precum muzeul statuilor de ceară Madame Tussauds, un autocar turistic sau evenimente, atacuri pe care intenţiona să le comită cu arme sau folosind o camionetă.

Acuzatul, originar din Luton, la nord de Londra, a fost arestat cu trei zile înainte de „Pride Parade”, la începutul lunii iulie 2019, după ce şi-a dezvăluit planurile unor poliţişti sub acoperire.

El le-a spus acestora că a reuşit să înşele juriul care îl achitase în unanimitate de „pregătirea unui act de terorism”, în decembrie 2018, pentru rănirea unor poliţişti în faţa Palatul Buckingham, în luna august a anului precedent.

După mai bine de un an, el a fost găsit vinovat pentru infracţiuni de terorism de către alţi juraţi, în februarie, în faţa tribunalului din Woolwich, care l-a condamnat joi la închisoare pe viaţă.

ATENTATUL terorist de la metroul din Londra: „Am fost antrenat să ucid de gruparea Stat Islamic”

Marea Britanie: Un atentat terorist cu arme chimice sau biologice, tot mai probabil

Șapte atentate teroriste, dejucate de Germania de la atacul din 2016 asupra unui târg de Crăciun de la Berlin

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA