Londra intră în nivelul doi de alertă sanitară începând din 17 octombrie

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a anunțat astăzi, 15 octombrie, că metropola va intra într-o fază cu măsuri mai restrictive din cauza COVID-19.

Restricţiile vor intra în vigoare începând de sâmbătă, 17 octombrie, potrivit Agerpres care citează agenția de presă DPA.

Locuitorii Londrei nu se vor mai putea întâlni în spaţii închise cu persoane din alte gospodării. Această interdicție este valabilă atât pentru locuinţele private, cât şi pentru spaţiile publice cum ar fi barurile sau restaurantele. Întâlnirile în spaţii publice deschise în grupuri de maxim şase persoane sunt încă permise.

„Nimeni nu doreşte noi restricţii, dar acestea sunt necesare pentru a proteja vieţile londonezilor. Avem o iarnă dificilă în faţa noastră”, a declarat Khan. El a solicitat londonezilor să evite transportul public şi deplasările.

În multe cartiere ale Londrei a fost depăşit în ultimele zile pragul de 100 de cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori. De aceea, orașul a trecut la nivelul doi de alertă, în cadrul sistemului pe trei niveluri stabilit de guvern.

Mai mulți lideri laburiști împreună cu responsabili sanitari au cerut un ‘„lockdown” naţional pentru a combate mai eficient pandemia. Guvernul condus de Boris Johnson a preferat  însă aplicarea sistemului regional de alertă sanitară pe trei niveluri.

Alături de Londra vor intra în aceeași zonă a restricțiilor Essex, Elmbridge, Barrow in Furness, York, North East Derbyshire, Chesterfield și Erewash.

Manchester și Lancashire au fost propuse pentru a intra în faza a treia a restricțiilor, dar edilii locali au amenințat că vor da în judecată guvernul, scrie Daily Mail.

Șofer român de TIR, arestat pentru că scotea migranți ilegali din Anglia

Boris Johnson: „Noile restricţii impuse în Anglia ar putea fi menţinute şase luni”

Premierul britanic: Eram prea gras atunci când m-am îmbolnăvit de COVID-19

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA