LONDRA: Polițiștii de la Crimă Organizată au arestat un român care ținea 11 sclavi, toți muncitori în construcții

Autoritățile britanice au arestat pe 22 ianuarie 2019 un român în vârstă de 49 de ani care este acuzat de practicarea sclaviei moderne în construcții.

Marți, 22 ianuarie. Ora cinci dimineața. Poliția Metropolitană londoneză a efectuat o percheziție la o locuință din Gervase Road, Edgware, Londra. 11 muncitori români au fost găsiți trăind în condiții oribile.

Ancheta, coordonată de National Crime Agency – NCA (Agenţia Naţională de Combatere a Criminalităţii Organizate), are în vizor o rețea de crimă organizată formată din români care sunt suspectați că țin oameni în sclavie.

Polițiștii au fost însoțiți de inspectori Gangmasters & Labour Abuse Authority – GLAA, autoritatea care verifică abuzurile în muncă și intermediarii de forță de muncă.

Cei 11 români care au fost găsiți la adresa percheziționată sunt considerați victime ale sclaviei moderne și acum li se oferă asistență.

Ofițerul Ian Truby de la NCA a declarat presei britanice că operațiunea face parte dintr-o anchetă care vizează un grup infracțional organizat de români care trafichează persoane și le exploatează prin muncă în industria construcțiilor.

„Suspectăm că victimele au fost forțate să locuiască în condiții oribile fiind controlate de membrii grupului printr-o formă de sclavie financiară, adică primeau foarte puțini bani pentru munca pe care o făceau”, a mai spus Truby.

În urma operațiunii au fost ridicate mai multe telefoane mobile și documente care sunt analizate. Ancheta continuă.

Ian Waterfield, directorul de Operațiuni a GLAA, a precizat că mii de oameni sunt exploatați prin muncă în Marea Britanie și a făcut un apel către public să anunțe imediat autoritățile în cazul dacă observă ceva suspect.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?