LONDRA: Rafturile magazinelor, golite de paste, hârtie igienică și făină

Multe supermarketuri din Londra aveau vineri, 13 martie, rafturile goale, oamenii grăbindu-se să cumpere paste, hârtie igienică, făină şi alimente congelate după ce Guvernul a ordonat celor care sunt infectaţi cu coronavirus să se izoleze la domiciliu, informează Reuters.

De exemplu, un magazin Lidl din cartierul Hackney nu mai avea paste, hârtie igienică, făină, conserve de peşte şi ulei, încă de joi noapte. La fel s-a întâmplat la magazinul Sainsbury din Charlton sau la un supermarket Waitrose din cartierul financiar Canary Wharf.

Cei de la conducerea lanţurilor de supermarketuri din Marea Britanie i-au sfătuit pe cumpărători să nu intre în panică subliniind că pot menţine rafturile pline cu produse, însă situaţia de pe teren arată că multe persoane au început să îşi facă stocuri de produse de bază.

Guvernul britanic este criticat pentru că nu a luat măsuri mai stricte, cum au adoptat alte ţări. Însă premierul Boris Johnson şi-a apărat acţiunile precizând că guvernul său urmează recomandările experţilor şi va face „ceea ce trebuie la momentul adecvat”.

Un medic britanic îi acuză pe italieni că profită de coronavirus ca să lenevească

Coronavirus: Spălați-vă pe mâini cel puțin 20 de secunde, strănutați în șervețele de unică folosință și evitați contactul cu persoane infectate

Transportul maritim și turismul din UE, cele mai afectate de pandemia de coronavirus

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?