Doi români suspecți de proxenetism au fost arestați în dimineața zilei de 20 mai în Londra. Unul dintre ei a lovit cu un topor polițiștii care veniseră să-l aresteze.

Polițiștii londonezi din cadrul Central Specialist Crime au efectuat cinci percheziții în Newham și Romford unde aveau informații că funcționează câteva bordeluri. În Romford, bordelul era și casă de locuit.

Perchezițiile au avut loc în cadrul unei operațiuni care viza o grupare criminală care exploata sexual tinere și practica sclavia modernă în Newham.

Românii arestați au 24 și 30 de ani, cel din urmă fiind agresorul polițiștilor. Pe lângă acuzația că ar controla o rețea de prostituție, el va fi judecat și pentru tentativă de vătămare corporală.

Toporul recuperat de polițiști este probă la dosar

Potrivit unui comunicat al Poliției Metropolitane, opt românce au fost găsite în interiorul locuințelor percheziționate. Ele vor fi consiliate de ofițeri specializați și vor primi tratament medical.

Pentru a nu păți nimic, femeile vor fi supravegheate cu ajutorul mai multor organizații partenere ale Poliției, printre care și Salvation Army (Armata Salvării).

Vor fi duse în locuri sigure și susținute prin mai multe programe să-și refacă viața.

Inspectorul Nigel Penney a declarat că au fost necesare luni bune pentru ca operațiunea întreprinsă în cooperare cu alte instituții de aplicare a legii să aibă succes.

Toate bordelurile percheziționate au fost închise.

Kathy Betteridge din cadrul Salvation Army a lăudat acțiunea Poliției Metropolitane și a spus că toate victimele vor fi protejate și consiliate.

Ea a făcut apel la populație să alerteze autoritățile la cel mai mic semn că o persoană este explotată. Cei care nu vor să-și dezvăluie identitatea pot suna la Salvation Army la numărul 0800 808 3733.

Pentru astfel de infracțiuni contactați Poliția Metropolitană la 101 sau la linia telefonică non-stop 08000 121 700 sau la 101. Puteți telefona anonim și la asociația independentă Crimestoppers  0800 555 111.

Coșmarul unei tinere gravide forțate să se prostitueze în România și Anglia

Percheziții în Anglia, Austria și România la persoane suspectate de exploatarea a 28 de tinere

ANGLIA: Șofer român de TIR, condamnat pentru trafic de cocaină în valoare de 1,7 milioane de lire sterline

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA