LONDRA: Româncă în vârstă de 28 de ani, gravidă în luna a șaptea, ucisă de concubin

Pe 10 ianuarie 2019 o instanță din Londra va face cunoscută pedeapsa pe care trebuie să o execute un român care și-a omorât prin înjunghiere prietena gravidă și copilul nenăscut al acesteia.

Ioan Câmpeanu are 44 de ani și locuia în cartierul londonez Brent. Pe 21 decembrie 2018 el a fost găsit vinovat de uciderea Andrei Hilitianu în vârstă de 28 de ani și a copilului nenăscut al acesteia.

Crima a avut loc în vara anului trecut. Pe 1 iunie 2018, la ora 02.24, Câmpeanu a sunat la ambulanță și a spus că a omorât-o pe Andra care era gravidă în luna a șaptea.

Opt minute mai târziu, echipa medicală a raportat că femeia nu răspunde manevrelor de resuscitare.

Câmpeanu a alertat ambulanța printr-o persoană care vorbea limba engleză și a spus că Andra e moartă.

Când a fost întrebat de ce, el a răspuns: „Am omorât-o”. A spus celor de la ambulanță că a ucis-o cu o foarfecă.

A fost întrebat de ce a făcut acest gest. „Sunt drogat. Astea-s planetele. Asta vor oamenii… numai unul dintre noi va trăi”, le-a răspuns el.

Primii polițiști au ajuns la locul crimei la ora 02.39 și l-au întrebat pe Câmpeanu ce s-a întâmplat. Le-a explicat că a omorât-o pe femeie cu ore două și jumătate înainte.

Ofițerii au fost uimiți cât de relaxat era agresorul în timp ce îi ducea în baie să le arate cadavrul.

Alți anchetatori au observat că bărbatul nu dădea semne de îngrijorare și nici nu arăta vreo emoție.

În timpul procesului a ieșit la iveală faptul că, după ce și-a omorât prietena și copilul nenăscut, el s-a plimbat cu mașina timp de aproape două ore.

Ioan Câmpeanu a fost arestat și dus la poliție unde a refuzat în două rânduri să răspundă întrebărilor polițiștilor.

Poveste dintre cei doi a început în 2016 când Andra Hilitianu și-a părăsit soțul și copii pentru a începe o relație cu Câmpeanu, conform Poliției Metropolitane.

Împreună au închiriat o cameră în mod regulat, începând cu ianuarie 2016, o cameră pe Neasden Lane.

Ambii erau dependenți de droguri și consumau în special cocaină.

Pe 26 mai 2018, cei doi i-au spus proprietarului că Andra va pleca în România peste două zile, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Ceilalți chiriași s-au plâns proprietarului că nu se pot odihni din cauza certurilor dintre cei doi români.

În noaptea crimei, unul dintre ei a auzit-o pe femeie țipând și închizându-se în baie, apoi bătăi în ușă și liniște timp de un sfert de oră înainte ca Andra să țipe din nou.

După cinci minute, din nou liniște.

Imediat după miezul nopții, Câmpeanu și-a sunat fiica, care trăiește și ea în Londra, și i-a spus: „Am scăpat de ea, ai grijă de tine”.

Aceasta a declarat în timpul procesului că știa că atât tatăl său, cât și prietena acestuia se drogau, iar relația dintre ei nu era una bună.

Bărbatul nu mai dorea alți copii și o bătea constant. Mai mult, a pus-o să consume droguri și să fure alături de el pentru a putea plăti chiria, se mai arată în documentele de la instanță.

Pe 31 mai 2018, cu numai câteva ore înainte de a fi ucisă, Andra a vorbit la telefon cu familia ei care se afla în Italia. Le-a spus rudelor că vrea să plece spre Italia sau România.

Decesul a survenit, conform medicilor legiști, în urma unei înjunghieri în gât. Atât victima, cât și agresorul consumaseră cocaină înainte de agresiune.

Femeia mai avea răni în zona genitală, natura și locul unde au fost produse fiind dovada că s-a încercat „distrugerea vieții copilului”

Examinarea post-mortem a arătat faptul că fătul a murit din cauza lipsei de oxigen după ce mama sa a decedat.

„Acesta a fost ultimul act de brutalitate a lui Câmpeanu împotriva Andrei după luni de abuzuri. A atacat o persoană fără apărare și a plecat să se plimbe cu mașina în timp ce aceasta și copilul nenăscut mureau”, a declarat ofițerul Jamie Stevenson de la Poliția Metropolitană.

„În ciuda faptului că inițial a admis crima, Câmpeanu a refuzat de atunci să-și asume responsabilitatea pentru acest act crunt”, a mai declarat imediat după verdict ofițerul.

El a implorat persoanele care sunt victime ale violenței domestice, sau cele care au cunoștință de astfel de acte, să sune imediat la poliție.

„Apelul dumneavoastră va fi tratat cu cea mai strictă confidențialitate și poate salvați viața unui om”, a mai spus polițistul.

Poliția Metropolitană a lansat recent o campanie de încurajare a victimelor relațiilor abuzive să alerteze autoritățile.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?