LONDRA: Șase luni de închisoare pentru un bărbat care a tușit spre un polițist. Prima condamnare într-un incident legat de COVID-19

Adam Lewis, în vârstă de 55 de ani, a fost condamnat de Curtea Magistraților din Westminster la șase luni de închisoare după ce a tușit spre un ofițer de poliție. Sentința fost emisă miercuri, 1 aprilie, informează Met Police.

Acest caz va marca prima pedeapsă cu închisoarea impusă la Londra pentru un incident legat de COVID-19 în care a fost implicat un ofițer de poliție.

Atenția ofițerului a fost atrasă asupra lui Lewis în jurul orei 15: 40, marți 31 martie, după ce un cetățean l-a observat pe individ încercând să deschidă mașinile din zonă. Ulterior s-a apropiat de Lewis și a încercat să-l percheziționeze, moment în care Lewis a devenit violent și a trântit la pământ o sticlă de vin pe care o avea în mână.

Lewis l-a amenințat verbal pe ofițer spunându-i: „Sunt covid [sic!] și o să tușesc în fața ta și te vei contamina”. Ofițerul a încercat să-l blocheze, însă bărbatul a opus rezistență, a tușit și a încercat chiar  să-l scuipe și să-l muște pe omul legii.

Lewis a fost arestat cu acuzația de vătămare corporală gravă și dus în arest la o secție de poliție din Londra, înainte de a fi prezentat judecătorilor miercuri, 1 aprilie.

„În timp ce aceste tipuri de atacuri sunt din fericire o întâmplare rară, acest incident a fost oribil și dacă întâlnim acest tip de comportament inacceptabil vom reacționa pe măsură. Sper că sentința de astăzi transmite un mesaj puternic că nu va fi tolerat.”, a declarat comisarul-șef, Helen Harper.

MAREA BRITANIE: Ce trebuie să facă angajații români care au probleme din cauza COVID-19

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?