LONDRA: Se pregătesc măsuri drastice. Persoanele în vârstă, izolate luni de zile la domiciliu

Premierul britanic, Boris Johnson, le va cere tuturor persoanelor de peste 70 de ani să rămână în izolare strictă acasă sau în casele de îngrijire timp de patru luni, ca parte a noilor măsuri de combatere a răspândirii coronavirusului, scria sâmbătă express.co.uk, citând postul de televiziune ITV.

Guvernul urmează să se mobilizeze ca „în timp de război” în următoarele cinci până la 20 de zile, între care planuri de izolare a persoanelor în vârstă timp de patru luni. Alte măsuri planificate au inclus rechiziţionarea forţată a hotelurilor, spitalelor private şi a altor clădiri pentru a fi folosite ca spitale temporare.

Restaurantele şi barurile ar putea fi, de asemenea, obligate să se închidă. Vor fi închise şi instituţiile de învăţământ din Marea Britanie.

Toate aceste măsuri sunt pregătite de premierul Boris Johnson, ministrul Sănătăţii Matt Hancock, ofiţerul medical Chris Whitty şi consilierul ştiinţific principal Sir Patrick Vallance pe fondul pandemiei de coronavirus.

Prim-ministrul a fost puternic criticat pentru modul cum a abordat epidemia de coronavirus până în prezent, mulţi experţi susţinând că nu a mers suficient de departe pentru a opri răspândirea virusului, scrie Agerpres.

LONDRA: Rafturile magazinelor, golite de paste, hârtie igienică și făină

AUSTRIA: Amenzi de până la 2.000 de euro pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasările

Coronavirus: Spălați-vă pe mâini cel puțin 20 de secunde, strănutați în șervețele de unică folosință și evitați contactul cu persoane infectate

CORONAVIRUS: Românii din Germania, Spania și Franța, sfătuiți de MAE să se întoarcă acasă

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?