MAE intervine într-un caz de ură față de românii din Marea Britanie: „Condamnăm ferm orice formă de manifestare xenofobă”

Ministerul Afacerilor Externe – MAE anunță că a solicitat Ministerului britanic de Externe şi conducerii Poliţiei Metropolitane londoneze, prin intermediul Ambasadei României la Londra, să ia măsurile care se impun pentru a preveni şi sancţiona orice formă de manifestare xenofobă la adresa cetăţenilor români din Marea Britanie.

Precizările MAE vin în urma unor informații conform cărora două firme româneşti din Londra au primit scrisori anonime cu conţinut xenofob. În plicuri se aflau copii ale unui articol de presă referitor la infracțiuni comise de români în Marea Britanie, iar în partea de jos a foilor era scris mesajul „GO HOME – AND TAKE YOUR CROOKS AND GIPSIES WITH YOU” (Plecați acasă – și luați-vă și escrocii și țiganii cu voi”.

„Din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, MAE, prin Ambasada României la Londra, a semnalat deja această situaţie Ministerului britanic de externe şi conducerii poliţiei metropolitane londoneze, cu solicitarea de a clarifica aceste incidente şi de a lua măsurile care se impun pentru a preveni şi sancţiona orice formă de manifestare xenofobă la adresa cetăţenilor români prezenţi în Marea Britanie. De asemenea, cazul a fost adus şi la cunoştinţa Reprezentanţei Comisiei Europene în Marea Britanie, având în vedere importanţa pe care Uniunea Europeană o acordă principiului nediscriminării şi protejării drepturilor cetăţenilor europeni”, precizează MAE, într-un comunicat de presă transmis miercuri, 12 februarie.

Ministerul citat condamnă ferm orice formă de manifestare xenofobă şi discriminatorie şi, în egală măsură, încurajează cetăţenii români care s-ar putea regăsi în astfel de situaţii sau care au cunoştinţă de astfel de situaţii să informeze atât Ambasada României la Londra, cât şi autorităţile britanice competente, pentru a putea fi luate măsurile care se impun.

De asemenea, MAE subliniază că acest incident nu este reprezentativ pentru atitudinea societăţii britanice faţă de cetăţenii români care locuiesc şi lucrează în Marea Britanie, comunitatea românească din Regatul Unit fiind bine integrată în societatea britanică şi apreciată pentru contribuţia activă la dezvoltarea economiei şi societăţii britanice, menţionează sursa citată.

(Foto: ziarulromanesc.net)

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?