MAREA BRITANIE: Amendă între 200 și 6.400 £ pentru persoanele care ies din Anglia fără un motiv întemeiat

Autoritățile din Marea Britanie vor amenda cu sume cuprinse între 200 și 6.400 de lire sterline persoanele care ies din Anglia fără a prezenta un document justificativ.

Sancțiunile vor fi aplicate începând de luni, 8 martie 2021. Toate persoanele care efectuează călătorii internaționale cu plecare din Anglia trebuie să completeze o declarație de călătorie care să ateste că călătoria se încadrează în categoriile de călătorie permise în conformitate cu restricțiile actuale COVID-19.

Călătorii care nu posedă un astfel de document pot fi refuzați de la îmbarcare fie în aeroporturi, fie în porturi și amendați.

Declarațiile de călătorie nu sunt necesare pentru călătoriile internaționale care provin din Irlanda de Nord, Scoția și Țara Galilor.

Persoanele care călătoresc în Irlanda sunt scutite de prezentarea acestui document.

Călătoriile internaționale din Anglia sunt permise numai pentru anumite motive: munca, voluntariat, educație, sănătate și înmormântările.

Formularul are trei pagini și poate fi descărcat de pe site-ul guvernului la adresa: https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-declaration-form-for-international-travel. El trebuie completat și semnat înainte de a pleca la drum.

MAREA BRITANIE intenționează să înăsprească pedepsele pentru traficul de migranți

Călătorilor li se va solicita să-l completeze cu datele personale și să bifeze o căsuță care să indice motivul pentru care pleacă din țară, scrie express.co.uk.

Poliția engleză a intensificat patrulele în porturi și aeroporturi în ultimele săptămâni și va cere călătorilor arate formular completat, au explicat oficiali din Ministerul Transporturilor

Persoanele care încearcă să călătorească la nivel internațional fără un motiv valid vor fi trimise acasă și vor putea primi o notificare cu o amendă fixă pentru încălcarea regulilor de ședere la domiciliu.

Așa cum am precizat, amenda începe de la 200 de lire sterline și se dublează pentru fiecare incident, dar nu poate depăși 6.400 de lire sterline.

Pe de altă parte, persoanele cărora li se permite intrarea în Marea Britanie trebuie să rămână în carantină zece zile şi să efectueze cel puţin trei teste de COVID-19 înainte şi după sosire.

MAREA BRITANIE: Aproximativ 1.000.000 de oameni au părăsit regatul

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA