Începând din 8 iunie, Marea Britanie a introdus carantina obligatorie de 14 zile pentru toate persoanele care vin pe meleagurile sale. Iată ce trebuie să știți dacă sosiți din Europa.

Spre deosebire de majoritatea țărilor europene, Marea Britanie nu a avut restricții de frontieră în timpul pandemiei Covid-19, dar de luni, 8 iunie, a introdus carantina pentru toate sosirile internaționale.

Încă nu există restricții cu privire la cine poate intra în țară și nu există nicio obligație de a dovedi că călătoria dvs. este esențială, dar dacă mergeți în Marea Britanie – țara cu cel mai mare număr de decese Covid-19 din Europa – dintr-o țară europeană, din 8 iunie ați putea fi supus carantinei.

Iată ce spun regulile:

Formular online

Dacă călătoriți în Marea Britanie, va trebui să completați un formular online înainte de sosirea dvs., oferind detaliile călătoriei, datele de contact și adresa la care intenționați să vă autoizolați. Nerespectarea cerinței de a avea formularul completat la sosirea într-un aeroport sau port sau vă poate costa o amendă de 100 de lire sterline.

Regulile se aplică tuturor celor care intră în Marea Britanie, atât cetățeni britanici, cât și străini.

Autoizolarea

Carantina obligă la autoizolare timp de 14 zile la adresa menționată în formular. Aveți voie să utilizați transportul public pentru a ajunge la destinația finală, deși se recomandă să utilizați transportul privat atunci când este posibil. În prezent, măștile nu sunt obligatorii în transportul public din Marea Britanie, dar vor fi începând cu 15 iunie.

În timpul autoizolării, aveți voie să părăsiți adresa pentru a face cumpărături. Nu aveți voie să primiți vizitatori, dar vă puteți autoizola cu prietenii sau membrii familiei.

Excepții

Există destul de multe grupuri de persoane scutite de restricții și acestea includ:

Șoferi de camion și alt personal de livrare

Personal medical angajat în lupta împotriva Covid-19

Oficiali străini care călătoresc pentru muncă, cum ar fi polițiștii francezi care lucrează în porturile britanice

Oricine călătorește din Irlanda, Channel Islands sau Isle of Man

Muncitori agricoli sezonieri

Amenzi

Puteți fi amendați cu 100 de lire sterline pentru necompletarea formularului sau cu până la 1.000 de lire sterline pentru încălcarea condițiilor de autoizolare, iar cetățenii străini care încalcă condițiile ar putea fi deportați.

Deși au fost stabilite aceste detalii, există confuzie cu privire la modul în care carantina va fi efectiv aplicată. Ministrul de Interne, Priti Patel, atunci când a anunțat măsurile, a declarat că oficialii locali de sănătate ar fi responsabili de aplicarea acesteia și ar putea face controale la fața locului, dar nu s-au dezvăluit prea multe detalii despre modul în care ar funcționa în practică.

Amenzile vor fi aplicate numai în Anglia, deoarece liderii din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord încă nu au spus dacă și cum vor aplica normele în jurisdicțiile lor.

Cât timp va dura?

Când a anunțat carantina, Patel a spus că va fi revizuită la fiecare trei săptămâni, ceea ce înseamnă până la 29 iunie.

Afectează călătoriile din Marea Britanie?

Franța a anunțat că va lua „măsuri reciproce” împotriva oricărei țări care impune carantina, ceea ce înseamnă că începând cu 8 iunie, toate sosirile în Franța din Marea Britanie vor fi, de asemenea, supuse unei carantine de 14 zile. Cu toate acestea, în Franța, măsurile sunt voluntare și nu vor fi supuse verificărilor sau executării.

Dacă călătoriți din Marea Britanie în Europa, asigurați-vă că verificați restricțiile de frontieră din țara în care călătoriți – multe țări europene limitează în continuare călătoriile la cele esențiale până cel puțin pe 15 iunie.

Marea Britanie introduce din 8 iunie autoizolarea timp de 14 zile

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA