Marea Britanie avertizează privind atentatele teroriste: Stat Islamic vrea să comită atacuri devastatoare

Directorul general al MI5, serviciul britanic de contrainformaţii şi securitate internă, avertizează că gruparea radicală Statul Islamic aspiră în continuare să comită atacuri “devastatoare şi mai complexe” în Europa, după ce a pierdut teren în Orientul Mijlociu, transmit BBC, Reuters şi PA.

Andrew Parker condamnă totodată Rusia în legătură cu cazul Skripal, conform textului publicat în avans al unui discurs pe care îl va susţine la Berlin la o reuniune a responsabililor europeni din domeniul securităţii, primul discurs din afara ţării al unui director în funcţie al MI5.

Potrivit documentului, Kremlinul a “încălcat flagrant normele internaţionale” prin otrăvirea, în martie, a fostului agent dublu Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, o “activitate nocivă deliberată şi direcţionată” din partea Rusiei ce riscă să transforme această ţară într-un “stat paria şi mai izolat”. Parker face apel totodată la necesitatea de a “face lumină prin ceaţa minciunilor ieşite din maşina de propagandă” rusă.

Directorul MI5 subliniază de asemenea că agenţiile de informaţii europene trebuie să se bazeze “mai mult ca oricând pe cooperare” şi îşi exprimă încrederea în “capacitatea noastră de a face faţă ameninţărilor, datorită forţei sistemelor noastre democratice şi rezistenţei societăţilor şi valorilor pe care le împărtăşim”.

Andrew Parker dezvăluie în acelaşi discurs că în Marea Britanie au fost prevenite 12 atacuri teroriste, după atentatul de la Westminster din martie 2017, scrie Agerpres.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *