Marea Britanie: Cei care fotografiază sub fustele femeilor riscă doi ani de închisoare

Guvernul britanic este gata să-i pedeapsească pe cei care fotografiază pe sub fustele femeilor, așa-numita practică de ”upskirting”, un fenomen tot mai răspândit după apariția telefoanelor smart.

În cazurile cele mai grave, cei care se vor face vinovați de această infracțiune vor fi introduși în registrul abuzatorilor sexuali.

Pedeapsa pentru această infracțiune va fi de până la doi ani de închisoare în Anglia și Țara Galilor. Decizia guvernului vine după o campanie pe internet inițiată de Gina Martin.

Tânăra britanică a lansat o petiție după ce poliția a decis să nu-l urmărească penal pe bărbatul care i-a făcut fotografii pe ascuns pe timpul unui festival muzical din Hyde Park, vara trecută.

„Upskirting-ul – a explicat subsecretarul de la Justiție, Lucy Frazer – este o invazie a intimității care face victima să se simtă umilită.

Introducând o lege care să pedepsească această infracțiune transmitem un mesaj clar: acest tip de comportament nu va fi tolerat și cei care îl vor pune în practică vor fi pedepsiți”.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!