Marea Britanie: Cetățenii trebuie să se pregătească pentru o lungă perioadă de izolare la domiciliu

Cetățenii Marii Britanii trebuie să fie pregătiţi pentru o perioadă lungă de izolare la domiciliu, în condiţiile luptei guvernului cu epidemia de coronavirus, conform declaraţiilor făcute duminică, 29 martie, de ministrul fără portofoliu Michael Gove, transmite Reuters, citată de Agerpres.

„Cred că toată lumea trebuie să fie pregătită pentru o perioadă semnificativă în care aceste măsuri vor fi impuse”, a declarat Gove pentru BBC.

Autorităţile britanice sunt „foarte îngrijorate” după publicarea ultimelor date care arată că mai mult de 1.000 de persoane au murit după ce au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, a mai precizat Michael Gove.

„În mod firesc, suntem foarte îngrijorați, iar gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre familiile tuturor celor care au suferit pierderi din rândul celor dragi în ultimele zile”, a mai susţinut Gove.

De asemenea, Boris Johnson le-a cerut britanicilor să stea acasă şi le-a transmis, într-o scrisoare făcută publică de Downing Street, că vor fi luate măsuri şi mai stricte în lupta împotriva coronavirusului, informează dpa.

Este important pentru mine să vă spun adevărul – ştim că lucrurile se vor înrăutăţi înainte de a se îndrepta”, a scris Johnson în scrisoarea care urmează să fie trimisă către 30 de milioane de gospodării.

„Ne pregătim aşa cum trebuie şi, cu cât respectăm cu toţii regulile, cu atât mai puţine vieţi vor fi pierdute şi cu atât mai repede viaţa va reveni la normal. În aceste clipe de urgenţă naţională, vă cer, vă rog, rămâneţi acasă, protejaţi NHS (Serviciul Naţional de Sănătate – n.r.) şi salvaţi vieţi”, a scris Johnson.

Statul acasă şi regulile stricte de distanţare socială trebuie respectate, a avertizat premierul britanic, care a contractat şi el virusul. „Aceste reguli trebuie respectate. Deci, dacă oamenii încalcă regulile, poliţia va da amenzi şi va dispersa mulţimile”, a adăugat el.

În Marea Britanie – care a amânat impunerea măsurilor de distanţare socială – s-au înregistrat peste o mie de decese de coronavirus şi peste 17.000 de contagieri. Vineri, atât Johnson, cât şi ministrul sănătăţii Matt Hancock au anunţat că au fost testaţi pozitiv la coronavirus, iar prinţul Charles are şi el virusul. Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a precizat că are simptome uşoare, inclusiv febră şi o tuse persistentă, motiv pentru care s-a autoizolat şi lucrează de acasă.

MAREA BRITANIE: Ce trebuie să facă angajații români care au probleme din cauza COVID-19

Specialist în boli respiratorii: Imunitatea colectivă nu rezolvă problemele provocate de coronavirus – VIDEO

MAREA BRITANIE: Guvernul a estimat la 55.000 numărul persoanelor infectate cu coronavirus

Marea Britanie: Carantină TREI săptămâni pentru întreaga populație. Părăsirea locuinței, numai în situații excepționale

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?