Marea Britanie confirmă primele două cazuri de infecție cu coronavirus

Doi pacienţi din Marea Britanie aparţinând aceleiaşi familii, testaţi pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv, sunt primele cazuri de îmbolnăvire confirmate în Regatul Unit, a anunţat vineri, 31 ianuarie, un responsabil guvernamental pe probleme de sănătate, informează Reuters.

Autoritățile britanice din domeniul sănătăţii au avertizat anterior că este extrem de probabil ca în Regatul Unit să fie confirmate cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus, apărut pentru prima dată în provincia Hubei din centrul Chinei şi care a provocat decesul a 213 persoane până în prezent.

„Pacienţii primesc îngrijiri de specialitate în cadrul Serviciul Naţional de Sănătate (NHS), folosim proceduri testate şi verificate de control al infecţiilor pentru a preveni transmiterea ulterioară a virusului”, a declarat Chris Whitty, şeful serviciilor medicale din Marea Britanie.

NHS este extrem de bine pregătit şi obişnuit să gestioneze infecţii şi lucrăm rapid pentru identificarea oricăror contacte avute de pacienţi spre a preveni astfel transmiterea ulterioară”, a mai spus Whitty.

De asemenea, acesta a spus că nu va dezvălui localitatea din Anglia în care au fost confirmate cazurile, pentru a proteja confidenţialitatea pacienţilor.

Joi, 30 ianuarie, Marea Britanie a ridicat nivelul de risc potenţial pentru ţară în ceea ce priveşte epidemia de coronavirus de la „scăzut” la „moderat”, după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii – OMS a declarat epidemia de pneumonie virală din China urgenţă globală de sănătate.

Un avion cu 83 de britanici şi 27 de cetăţeni străini, veniţi din Wuhan, capitala provinciei Hubei, urmează să aterizeze în Marea Britanie în cursul zilei de vineri.

Pasagerii vor fi plasați în carantină timp de 14 zile la o unitate a Serviciului Naţional de Sănătate din nord-vestul Angliei.

Român din Italia, suspectat de infectare cu coronavirus. Bărbatul lucrează la hotelul unde au fost confirmate două cazuri

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?