Mulți șoferi români de TIR sunt implicați adeseori în diferite activități ilegale, în special în trafic de droguri și trafic de migranți.

În ultimul timp, probabil și din cauza Brexit, unii migranți ilegali aflați în Marea Britanie încearcă să plece fraudulos de pe insulă.

Un șofer român și partenera sa au fost condamnați pe 20 ianuarie 2021 la doi ani și nouă luni, respectiv un an și două luni pentru că au încercat să scoată ilegal din Regatul Unit mai mulți imigranți, potrivit unui comunicat al Agenției Naţionale de Combatere a Criminalităţii Organizate (National Crime Agency – NCA).

ANGLIA: Șofer român de TIR, arestat pentru că încerca să scoată migranți ilegali din țară

Mihai Postolache, în vârstă de 24 de ani, originar din Râmnicu Vâlcea, și Roxana Stan, tot de 24 de ani din Drăgăşani, au fost arestați la Dover în cadrul unei operațiuni a NCA din 6 noiembrie 2020.

Cei doi au fost arestați în momentul în care Postolache se pregătea să urce cu TIR-ul pe un feribot spre Franța. În semiremorcă, ofițerii de la Crimă Organizată au găsit cinci migranți ascunși.

Inițial, cuplul de români a negat că ar fi știut ceva despre migranți, dar ulterior au recunoscut că au facilitat imigrația ilegală.

„Rețelele de traficanți deplasează migranții în ambele direcții peste graniță. Procedând astfel, nu numai că amenință securitatea Regatului Unit și a Franței, dar pun și viețile în pericol. Grupările de crimă organizată au nevoie de oameni ca Mihai Postolache pentru ca afacerea lor să funcționeze. Fără îndoială că era plătit pentru ceea ce făcea”, a declarat un oficial al NCA.

Acesta a mai precizat că speră ca sentința să fie un factor de descurajare pentru alți șoferi care se gândesc să facă același lucru.

ANGLIA: Șofer român de TIR, condamnat pentru trafic de droguri. Cocaina valora 1.000.000 £

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!