Skip to content

MAREA BRITANIE: Doi români s-au căsătorit și au absolvit Medicina în aceeași zi

Doi tineri din România care s-au cunoscut în timp ce urmau cursurile unei facultăţi de Medicină din Marea Britanie s-au căsătorit şi au devenit absolvenţi în aceeaşi zi, relatează miercuri Press Association, citată de Agerpres.

Nicoleta Crauciuc şi Alex Tirb şi-au unit destinele marţi dimineaţa în Exeter, cu puţin timp înainte de ceremonia de absolvire care a avut loc în după-amiaza aceleiaşi zile.

Cei doi s-au întâlnit la peste 2.500 de kilometri de casă, în timp ce studiau imagistica medicală în cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii din Exeter.

Ei formează un cuplu de peste trei ani, notează sursa citată.

Nicoleta a recunoscut că relaţia lor s-a confruntat şi cu unele provocări. ”La început a fost destul de solicitant să studiem unul lângă altul la acelaşi curs. A fost, cu siguranţă, un test pentru relaţia noastră deoarece universitatea poate fi un mediu foarte stresant. Cu toate acestea, faptul că am reuşit ne demonstrează că suntem potriviţi unul pentru celălalt”, a spus ea.

După un an de relaţie, Alex a cerut-o în căsătorie pe Nicoleta, în 2016, în timp ce se aflau în prima vacanţă petrecută împreună, la Edinburgh.

”Trei ani mai târziu suntem tot împreună, la fel de puternici, şi privim cu nerăbdare spre un viitor luminos”, a declarat Alex Tirb.

Cei doi intenţionează să rămână aproape unul de altul după angajare.

”Ne mutăm în Barnstaple şi vom lucra amândoi ca tehnicieni de radiologie la Spitalul districtual North Devon”, a spus Nicoleta. ”Este foarte interesant pentru că vom începe împreună următorul capitol din vieţile noastre şi din carierele noastre”, a adăugat ea.

Cuplul va organiza ceremonia de nuntă în România, la 1 septembrie, alături de familie şi prieteni, mai scrie Press Association.