Marea Britanie este prima țară care infectează cu noul coronavirus, în mod deliberat, persoane

Marea Britanie va fi prima țară care infectează cu Covid-19, în mod deliberat, persoane în cadrul unui proces de accelerare pentru găsirea unui vaccin. Imperial College London va sponsoriza prima parte a studiului în care zeci de voluntari vor fi infectați cu Covid-19, înainte de a trece la a doua etapă în care voluntarii vaccinați vor fi expuși virusului.

Aproape 90 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani ar putea primi virusul prin nas, oamenii de știință căutând să descopere care este cea mai mică doză posibilă înainte de declanșarea infecției, scrie Daily Mail.

Aceste studii pot accelera dezvoltarea unui vaccin împotriva Covid-19. Guvernul britanic a confirmat pe 20 octombrie că Regatul Unit va fi prima țară din lume care infectează în mod deliberat voluntari sănătoși cu SARS-COV-2.

Dacă va fi aprobat, acest studiu controversat va intensifica eforturile de a dezvolta un vaccin, primul fiind așteptat doar la începutul anului 2021. Voluntarii vor fi infectați în ianuarie și vor sta într-o clinică specializată a Royal Free Hospital din Londra. Simptomele lor vor fi atent monitorizate, iar rezultatele ar fi publicate în mai anul viitor.

Profesorul Peter Openshaw de la Imperial College din Londra a declarat că studiul nu urmărește să îmbolnăvească oamenii, ci să „facă ca virusul să se replice în nas”. „Credem că luând toate măsurile de precauție putem limita cu adevărat infecția și atunci ar trebui să o putem face în siguranță, având în vedere cantitatea vastă de experiență pe care o avem în acest domeniu”, a explicat profesorul.

Așa cum am precizat, voluntarii au vârste cuprinse între 18 și 30 de ani și fac parte din grupul considerat că este cel mai puțin expus riscului de SARS-CoV-2. După primirea unei doze, li se va cere să rămână la clinică două săptămâni și jumătate în timp ce simptomele lor sunt monitorizate 24 de ore din 24 și apoi vor fi monitorizați timp de un an.

Voluntarii ar putea primi peste 4.000 de lire sterline pentru că se lasă virusați, dar această informație nu a fost confirmată încă, potrivit sursei citate. Pentru studii similare pentru gripă efectuate de către aceeași companie, voluntarii au primit până la 3.750 de lire sterline.

Accesul la clinică va fi strict controlat printr-o intrare specifică, va fi efectuată o decontaminare atentă și vor exista filtre speciale pentru aer, astfel încât să nu existe niciun risc pentru persoanele care trăiesc în vecinătatea acesteia.

Profesorul Openshaw a declarat pentru programul Today de la BBC Radio 4 că studiile ar arăta dacă și cum va funcționa un vaccin.

„Există atât de multe vaccinuri acum în studiile pe teren în studiile de fază III, așa cum le numim noi, care determină dacă vaccinul este eficient în prevenirea infecției. Dar cred că vaccinurile care vin în următoarele trei sau patru luni nu vor fi de fapt vaccinurile pe care le folosim în doi sau trei ani. Avem nevoie de modalități de a alinia vaccinurile noi cu vaccinurile cu eficacitate dovedită și de a determina ce anume le face să funcționeze”, a mai spus Openshaw.

„Cred că vor exista stocuri limitate de vaccin care vor fi disponibile pentru persoanele cu risc ridicat la începutul anului viitor, dar, desigur, nu vor exista suficiente vaccinuri pentru a lansa un program complet de vaccinare”, a adăugat el.

Covid-19 este o boală imprevizibilă și mortală care, deși rareori provoacă boli grave, poate fi fatală pentru persoanele de orice vârstă. În prezent, nu există niciun tratament dovedit pentru a-i vindeca pe toți pacienții, așa că nu există nicio garanție că voluntarii ar putea fi salvați dacă ar deveni foarte bolnavi.

Unul dintre ei este Alastair Fraser-Urquhart și are 18 ani. A explicat la BBC Radio 4 că s-a înscris pentru acest studiu pentru „a scoate lumea din pandemie mai devreme”.

MAREA BRITANIE: Nu se are în vedere VACCINAREA întregii populații

MAREA BRITANIE: Peste 80% dintre locuitorii cu simptome de COVID-19 nu respectă autoizolarea

MAREA BRITANIE: A fost lansată o aplicație de monitorizare a persoanelor testate pozitiv cu coronavirus

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA