MAREA BRITANIE: Închisoare cu suspendare pentru un român care a pulverizat spray lacrimogen în fața unui britanic

Daniel Mătăsaru, un român de 34 de ani, a pulverizat gaz lacrimogen în fața unui britanic după o coliziune minoră cu mașina acestuia în Runcorn, Cheshire. Românul a reușit să evite închisoarea după ce a susținut că nu știa că în Marea Britanie este interzisă deținerea de spray lacrimogen.

Procurorul de caz a declarat că victima atacului, Simon Jones, își oprise mașina în parcarea de la Sandymoor School de pe Wharford Lane, în seara de 16 februarie.

În parcare, Jones a observat un VW Polo care mergea în cerc, lucru care i s-a părut ”ridicol”. Astfel a decis să-și mute mașina pe stradă. La un moment dat, vehiculul românului a ieșit din parcare și a lovit autoturismul britanicului.

Simon Jones a încercat să coboare din mașină ca să obțină datele șoferului român pentru despăgubirea daunelor. Enervat, Mătăsaru i-a dat cu spray în față prin geamul întredeschis al mașinii, acesta suferind arsuri la nivelul ochilor.

Mătăsaru s-a mutat în Marea Britanie în urmă cu un an pentru a lucra în industria telecomunicațiilor.

Avocatul românului a declarat că acesta a cumpărat gazul lacrimogen din România cu circa 10 lire sterline și că nu știa că în Marea Britanie este ilegal să ai asupra ta sprayuri lacrimogene sau cuțite.

Agresorul a primit o pedeapsă de 14 luni de închisoare cu suspendare după ce a recunoscut că gestul său a fost unul intenționat. De asemenea, Mătăsaru (foto – Image: runcornweeklynews) a recunoscut că avea asupra sa o armă albă și că a condus în manieră periculoasă.

Judecătorul a descris atacul drept unul ”neplăcut și urât”. Apoi, adresându-se românului a spus că este un caz ciudat și neobișnuit și că îi este greu să înțeleagă ce s-a petrecut în acea seară.

”Victima dumneavoastră nu a făcut nimic greșit, coincidența a făcut ca el să locuiască în zona în care vă duceați și ați crezut că vă urmărește. V-ați decis să-l confruntați și i-ați dat cu spray lacrimogen în față ca să vă apărați, după cum susțineți”, a spus judecătorul.

Magistratul a adăugat că îi este dificil să înțeleagă cum un om inteligent și educat cum este românul, care trăiește și lucrează în Marea Britanie, nu și-a dat seama că este interzisă deținerea unor asemenea arme.

”Acest incident trebuie să fi fost teribil de supărător și îngrijorător pentru Jones. Probabil s-a gândit că lucrurile puteau merge și mai rău. Trebuie să existe un element de paranoia care a făcut ca un incident minor să se transforme într-un asemenea comportament”, a adăugat judecătorul.

Mătăsaru a fost condamnat la 200 de ore de muncă în folosul comunității și va trebui să-i plătească lui Jones despăgubiri în valoare de 1.500 de lire sterline. În plus, i s-a interzis șofatul pe o perioadă de șase luni, scrie Mail Online.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?