MAREA BRITANIE intenționează să înăsprească pedepsele pentru traficul de migranți

Guvernul britanic examinează o înăsprire a pedepselor pentru traficanţii care aduc migranţi ilegali peste Canalul Mânecii, a afirmat luni premierul Boris Johnson (foto).

„Este revoltător că gangsteri, traficanţi de persoane, aceşti bandiţi pun în continuare în pericol vieţile oamenilor în felul în care o fac, luând bani pentru a ajuta oameni să traverseze Canalul Mânecii în ambarcaţiuni nesigure, riscându-şi vieţile”, a spus Johnson, potrivit agenţiei britanice PA Media.

„Ceea ce vom face este să înăsprim în mod absolut şi fără milă pedepsele pentru oricine este implicat în acest fel de trafic de persoane peste Canalul Mânecii” a adăugat el, precizând că guvernul său colaborează cu autorităţile franceze în acest scop.

 ANGLIA: Doi șoferi români de camion, arestați pentru trafic de migranți

Declaraţia sa survine după ce, potrivit unor informaţii, ministrul de Interne Priti Patel ar plănui să înăsprească pedeapsa pentru trafic de persoane în Marea Britanie la închisoare pe viaţă.

Pedeapsa medie pentru această infracţiune este de 3 ani – sentinţa maximă fiind de 14 ani -, însă Patel vrea majorarea ei la detenţie pe viaţă, după cum scrie cotidianul The Times în ediţia de luni.

Conform statisticilor Ministerului de Interne, 14.773 de persoane au fost plasate anul trecut în detenţie cât timp aşteaptă permisiunea de a intra în Regatul Unit sau deportarea.

Marea Britanie: Ani grei de puşcărie pentru cinci români care au făcut trafic de migranți

Potrivit autorităţilor, deşi aceste cifre sunt afectate parţial de pandemia de COVID-19, a existat în ultimii ani o tendinţă generală de scădere a numărului de persoane plasate în detenţie, după un vârf de peste 32.000 atins în 2015.

În 2020, iranienii au fost cel mai numeros grup de persoane aflate în această situaţie, urmaţi de albanezi.

În cazul multor naţionalităţi s-a constatat o scădere, în schimb numărul eritreenilor, sudanezilor şi sirienilor a crescut, informează Agerpres care preia dpa.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA