Un fermier din Marea Britanie a decis să plaseze borcane cu mâncare pentru copii în care introducea lame de ras rupte pe rafturile unui supermarket Tesco și apoi să șantajeze compania. Cerea 1,5 milioane de lire sterline.

Nigel Wright, în vârstă de 45 de ani, a mai amenințat compania că va injecta cu cianură și salmonella conserve de fructe dacă nu va fi plătit în bitcoin.

Bărbatul, care are doi copii, a fost găsit vinovat pe 20 august și riscă 14 ani de închisoare.

Imaginile publicate de Poliție arată cum Wright a intrat într-un magazin din Lockerbie, Scoția, și a pus pe rafturi borcane cu mâncare pentru copii în care introdusese bucățele de lame de ras. Apoi a cumpărat vin și flori pentru soția sa.

Metalul a fost găsit ulterior de două femei când își hrăneau copiii cu mâncarea cumpărată din acel magazin.

Acțiunile sale au determinat firmele Cow & Gate și Heinz să retragă din magazine 140.000 de produse pentru copii. Timp de doi ani, Tesco a fost șantajată.

Un detectiv sub acoperire a pretins că este un angajat al Tesco și i-a dat lui Wright 100.000 de lire sterline în criptomonede pentru a-l prinde pe șantajist.

El a fost arestat pe 25 februarie 2020 în urma unei ample acțiuni la care au luat parte mai multe instituții.

Într-una dintre scrisorile de șantaj, Wright scria: „Imaginați-vă gura unei bebeluș tăiată și din care curge sânge sau organele interioare tăiate și sângerânde. Plătiți și îi salvați.”

În timpul procesului, fermierul a admis că a trimis scrisorile de șantaj, dar a declarat că a fost forțat de o bandă de țigani. Aceștia ar fi venit la ferma lui și l-au amenințat că îi vor omorî copiii și îi vor viola soția dacă nu le dă 500.000 de lire sterline.

Când a fost întrebat de ce a cerut de trei ori mai mult, Wright a explicat că „a văzut undeva că niciodată suma cerută nu este plătită integral, ci doar jumătate”.

Totodată, bărbatul a mai declarat că borcanele cu bucăți de metal i-au fost date de către unul dintre cei care l-au amenințat la fermă. Acesta l-ar fi urmărit într-un BMW până la magazinul din Lockerbie pentru a vedea dacă duce la îndeplinire planul.

În timpul procesului a fost întrebat de ce nu a anunțat Poliția când a fost amenințat. „Am fost la Poliție în trecut și m-au dezamăgit”, a venit răspunsul.

Minciunile sale nu au fost înghițite nici de procuror, nici de membrii juriului care l-au găsit vinovat. În plus, a mai fost condamnat și pentru șantajarea unui șofer cu care a avut o altercație în trafic. Acestuia, Wright îi ceruse 150.000 de lire sterline în bitcoin.

Pedeapsa va fi anunțată pe 28 septembrie. Pentru șantaj pedepasa maximă este de 14 ani, iar pentru contaminarea bunurilor, zece ani.

Cazul de șantaj este considerat ca fiind cel mai important, din cauza sumei mari, anchetat vreodată în Marea Britanie, scrie The Daily Mail.

Patronii care au importat ilegal gunoaie din Anglia dețin un lanț de magazine de jucării la kilogram

Pedofil pakistanez, deportat din Marea Britanie, intermedia copii români pentru un suedez

Procurorii investighează cum au fost exterminați în „căminele” comuniste peste 1.100 de copii cu handicap

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA